Yasmine Abbes 9e in finale 1500 meter

Vanavond (zondagavond) behaalde Yasmine Abbes in de finale 1500 meter van de Europese Kampioenschappen voor junioren een zeer fraaie negende plaats. De nog maar 17-jarige atlete liep de eerste 800 meter rustig achterin de groep mee. In de laatste 700 meter probeerde ze steeds iets verder naar voren te schuiven en uiteindelijk te finishen op de negende plaats. Ze finishte in 4.30.61 minuten, slechts 5 seconden achter de winnares uit Zwitserland.

Foto: Coen Schilderman, Atletiekunie

Manjorie 15e in finale 3000 meter

In de finale van de Europese Kampioenschappen voor junioren heeft Manjorie Janssen de 15e plaats behaald. Helaas was ze na de series van afgelopen vrijdag niet honderd procent hersteld en werd het geen gemakkelijke wedstrijd. In de vierde van 7 1/2 rondjes werd er door de sterkste atletes flink versneld en moest ze de groep laten gaan. In de laatste ronden kwam ze samen te lopen met twee andere meisjes, ze finishte in 10.04.14 minuten.

 

Manjorie naar finale 3000 meter

Op de tweede dag van de Europese Kampioenschappen voor junioren in het Zweedse Boras liep Manjorie Janssen de series 3000 meter.

Manjorie ging van start in de tweede serie en wist hierin, ondanks wat moeilijke laatste ronden, als achtste te finishen. De beste vijf van elke serie en 5 tijdsnelsten gingen door naar de finale. Manjorie finishte in 9.34.50 minuten en was hiermee 4e tijdsnelste. Ze mag zich zodoende zondag gaan melden voor de finale.

Yasmine naar finale 1500 meter, Ellen 19e

Op de eerste dag van de Europese Kampioenschappen voor junioren in het Zweedse Boras liepen Yasmine Abbes en Ellen van Doorn de series 1500 meter.

Yasmine Abbes liep in de eerste serie en finishte in een rommelige wedstrijd als 8e in 4.26.08 minuten. De eerste vier hadden zich rechtstreeks geplaatst en de nummers 5 t/m 8 mochten in de wachtkamer.

In de tweede serie werd er flink geboemeld en kwamen ze de eerste 400 meter door in iets meer dan 80 seconden. Vervolgens ging Ellen aan de leiding lopen maar had helaas onvoldoende kracht om deze positie vast te houden. Ze finishte in 4.35.97 minuten en werd op haar eerste Europees Kampioenschappen 19e.

Het geboemel in de tweede serie was goed nieuws voor Yasmine want haar tijd bleef de vierde tijdsnelste. Zij mag zich nu gaan voorbereiden op de finale aanstaande zondag.

3 atletes Running Team Simba naar EK junioren

Afgelopen week zijn drie atletes van Running Team Simba geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen onder 20 jaar in het Zweedse Borås. De Kampioenschappen vinden deze week plaats van donderdag t/m zondag.

Op de donderdagmiddag komen Yasmine Abbes en Ellen van Doorn in actie bij de series 1500 meter, een eventuele finale zal op de zondagavond gelopen worden. Op de vrijdagavond loopt Manjorie Janssen series 3000 meter en een eventuele finale zal eveneens op de zondag gelopen worden.

De wedstrijden zijn live te volgen via de website van European Athletics (https://www.european-athletics.org/) of Eurosport 2.

foto: Atletiekunie

Donderdag 17:50 uur:
Series 1500 meter: Yasmine Abbes en Ellen van Doorn
Vrijdag 19:00 uur:
Series 3000 meter: Manjorie Janssen
Zondag 12:30 uur:
Finale 3000 meter
Zondag 18:33 uur:
Finale 1500 meter

 

Verslag trackmeetings Wageningen en Utrecht

De afgelopen weken stonden er verschillende atleten van Running Team Simba aan de start van de trackmeetings in Wageningen (vrijdag 5 juli) en Utrecht (vrijdag 12 juli).

In Wageningen was er op de 800 meter een persoonlijk record voor Rafael Tromp. De C-junior finishte de wedstrijd in 2.17.28 minuten en werd hiermee 15e bij de jongens B.  Op de 5000 meter liep Erik van Rijsewijk bij de mannen senioren eveneens naar een 15e plaats, hij finishte in 15.56.35 minuten.

Bij de trackmeeting in Utrecht waren er op de 1500 meter persoonlijke records voor de B-junioren Jordi Tijssen en Jeroen Paymans. Jordi finishte in 4.20.95 minuten (6e plaats) en Jeroen in 4.25.03 minuten (9e plaats). De omstandigheden op de 800 meter waren niet ideaal maar desondanks bleven Lieke Hoogsteen (meisje C) en Idris van Koolwijk slechts een seconde boven hun persoonlijke records. Lieke finishte in 2.18.19 minuten als 2e bij de meisjes B terwijl Idris in 2.02.41 minuten als 5e finishte bij de jongens A.

Yasmine en Ellen naar zilver en brons op de 1500 meter

Op de laatste dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren hebben Yasmine Abbes en Ellen van Doorn op de 1500 meter een zilveren en bronzen medaille veroverd. De meisjes B gingen in de finale rustig van start maar voerden gedurende de wedstrijd, vooral onder aanvoering van Ellen, het tempo steeds verder op. In de laatste ronde pakte Anna Hightower uit Arnhem de leiding en stond deze niet meer af, ze liep de laatste ronde in ongeveer 62 seconden. Yasmine finishte op korte afstand als tweede en liep een tijd van 4.32.10 minuten. Ellen moest in de laatste ronde een iets groter gaatje laten maar was met een derde plaats in 4.35.75 minuten dik tevreden.

foto: Rens Simons

Yasmine loopt naar brons op de 800 meter

Op de tweede dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Yasmine Abbes de bronzen medaille veroverd. Ze nam op 450 meter voor de finish de leiding maar moest deze helaas in de laatste 80 meter weer afstaan. De winst was voor Amina Maatoug uit Leiden. Tevens kwam haar in de laatste meters nog een ander meisje voorbij, Lieke Wehrung uit Amsterdam. Yasmine finishte in 2.15.25 minuten.

Lieke Hoogsteen had zich gisteren eveneens middels een nieuw persoonlijk record voor de finale geplaatst. Helaas waren daardoor de benen vandaag wat te vermoeid voor wederom een snelle tijd maar finishte ze wel op een hele mooie 7e plaats in 2.22.75 minuten.

Later op de dag waren de series 1500 meter. Yasmine en Ellen van Doorn wisten zich beide in de tweede serie voor meisjes B vrij gemakkelijk te plaatsen voor de finale. Yasmine werd in 4.56.13 minuten tweede terwijl Ellen in 4.56.18 minuten derde werd.

In de eerste serie voor jongens B had Jeroen Paymans geen zin in boemelen en ging de eerste ronde aan de leiding. Daarna zakte hij wat weg in het veld maar wist wel zijn persoonlijk record met 7 seconden te verbeteren tot een tijd van 4.25.89 minuten. Overall werd hij hiermee keurig 24e.

Manjorie Nederlands Kampioen 3000 meter

Bij de Nederlandse Kampioenschappen in Alphen aan den Rijn heeft Manjorie Janssen op de 3000 meter voor meisjes B de gouden medaille gewonnen. Op de vrijdagavond wist ze in een rustige wedstrijd na 2 km een kleine voorsprong te nemen op de concurrentie maar gaf deze voorsprong in de laatste 150 meter weer weg. Gelukkig kon ze met een ultieme eindsprint nog net de gouden medaille veilig stellen en won ze in 10.15.30 minuten met 34/100 van een seconden voorsprong op de nummer twee.

Op de vrijdagavond stonden eveneens de series 800 meter op het programma met maar liefst 4 atleten van Running Team Simba. Bij de meisjes B kwalificeerde Yasmine Abbes zich vrij gemakkelijk voor de finale door haar serie te winnen in 2.15.21 minuten. Lieke Hoogsteen maakte haar serie hard door zelf de leiding te pakken. In principe was ze met een nieuw persoonlijk record van 2.17.22 minuten en een derde plaats in haar serie sowieso door naar de finale als tijd snelste maar later bleek een ander meisje gediskwalificeerd te zijn waardoor ze alsnog tweede werd in haar serie en ze rechtstreeks geplaatst was voor de finale.

Bij de jongens B had Jeroen Paymans geen perfecte wedstrijd maar bereikte overall nog wel een prima 27e plaats. Hij finishte in een tijd van 2.08.80 minuten.

Idris van Koolwijk liep bij de jongens A in de eerste serie. het ging zeer snel waardoor hij af en toe een gaatje moest laten vallen. Desondanks bereikte hij toch in een nieuw persoonlijk record van 2.01.52 minuten de finish. Overall goed voor de 16e plaats.