Erik wint in St. Anthonis de 5 km, podiumplaatsen bij Stevensloop

Afgelopen weekend stonden er voor de atleten van Running Team Simba twee wedstrijden op het programma: de HM van Sint Anthonis en de Stevensloop.

Bij de halve marathon van Sint Anthonis liep Erik van Rijsewijk op de zaterdagmiddag naar de winst op de 5 km. Hij liep de 5 km in een tijd van 16.40 minuten en had hiermee een voorsprong van 16 seconden op de nummer twee.

Vijf atleten stonden zondagmiddag aan de start van de 5 km bij de Stevensloop. Op een nieuw parcours liep Manjorie Janssen naar een tweede plaats (17.33 minuten) bij de vrouwen senioren en verpulverde Ellen van Doorn haar persoonlijk record met ruim een minuut tot 17.48 minuten. Yasmine Abbes kwam ondanks haar nipte persoonlijk record, 18.05 minuten, net te kort voor het podium en finishte als vierde. Mare Frauenfelder werd 21e bij de meisjes junioren en liep een tijd van 23.08 minuten. Bij de jongens junioren werd Jeroen Paymans 12e in een tijd van 18.45 minuten.

Op de vrijdagavond waren Lieke, Manjorie, Yasmine en Ellen aanwezig bij de avond van de Nijmeegse sport. Ze waren als team geselecteerd voor sporttalentprijs teams maar wisten hun nominatie helaas niet te verzilveren. De judomeisjes van STJN wonnen de prijs.

Erik tweede bij Berden Voorjaarsloop

Bij de Berden voorjaarsloop in Venlo heeft Erik van Rijsewijk een hele mooie tweede plaats behaald op de 15 km. Hij liep de wedstrijd in 50.48 minuten en dit is zijn snelste tijd op deze afstand sinds 2015. De winnaar liep een tijd van 50.16 minuten.

Bij de meisjes van 11 en 12 jaar behaalde Kaate Mulders eveneens een tweede plaats. Ze liep de 1 km in 3.38 minuten en finishte slechts 1 seconde achter de winnares.

Jeroen Paymans liep mee bij de 4 km voor jongens van 14 t/m 15 jaar. Hij werd keurig derde in 14.38 minuten.

Manjorie en Yasmine veroveren medailles bij NK cross

Vandaag vonden in Kraggenburg, vlakbij Emmeloord, de Nederlandse Cross Kampioenschappen plaats.  De organisatie had op een zonnige dag een mooi parcours met veel zand, korte klimmetjes en heel veel bochten uitgezet. De atleten van Running Team Simba behaalden een zilveren en bronzen medaille.

Bij de meisjes junioren B kwamen Manjorie Janssen, Yasmine Abbes en Ellen van Doorn aan de start van een wedstrijd over 4 kilometer. Helaas kwam Ellen reeds bij de start ten val en moest ze zich vanuit de achterhoede naar voren werken. Manjorie en Yasmine zaten meteen in de kopgroep. In de tweede ronde van twee kilometer waren er nog drie meisjes over (Anna Hightower, Yasmine en Manjorie) en probeerde Manjorie tevergeefs weg te lopen. In de laatste 400 meter moest Yasmine een gaatje laten en sprintten Manjorie en Anna om de overwinning. Anna won deze eindsprint en finishte 1 seconde voor Manjorie die het zilver pakte, Yasmine behaalde een bronzen medaille. Ellen finishte een halve minuut later als vierde.

Rafael Tromp ging van start bij de jongens C. Hij liep een prima wedstrijd en finishte op de 26e plaats, 3 km in 12.30 minuten. Bij de meisjes C kwamen Tischa Braum, Mare Frauenfelder en Lieke Hoogsteen aan de start, zij liepen twee rondjes van een kilometer. Tischa en Lieke hadden een prima start maar vielen daarna helaas iets terug, Mare bouwde haar wedstrijd keurig van achteren op. Tischa werd 15e in 8.57 minuten, Mare 28e in 9.19 minuten en Lieke finishte als 37e in 9.29 minuten.

 

Mare derde bij Leudal cross

Vandaag was in Haelen de laatste wedstrijd van het Limbra cross cricuit, de Leudal cross.

Namens Running Team Simba stond Mare Frauenfelder aan de start bij de meisjes junioren C. Mare liep een prima wedstrijd en finishte op een mooie derde plaats. Ze liep de 2,58 km in een tijd van 10.14 minuten en had daarmee een achterstand van slechts 20 seconden op de winnares.

Yasmine Nederlands Kampioene 1500 meter en tweede op de 800 meter. Ellen pakt zilver op de 1500 meter.

Op de tweede dag van de Nederlandse indoor Kampioenschappen kwamen twee atletes van Running Team Simba in actie.

Beide atletes gingen van start in de finale 1500 meter voor meisjes B. Het werd een snelle wedstrijd waarin Ellen na 400 meter de leiding overnam van Laura van Langen. Ze behield deze tot ongeveer 1200 meter en werd op dat moment gepasseerd door Yasmine. Dankzij een sterke laatste 300 meter wist Yasmine de wedstrijd te winnen in 4.33.21 minuten. Ellen behaalde het zilver in 4.34.07 minuten. Het was voor Ellen de eerste nationale medaille.

De finale 800 meter, met daarin nogmaals Yasmine, werd eveneens vandaag gelopen. In deze wedstrijd pakte Yasmine na 100 meter de leiding en behield deze tot ongeveer 650 meter. Helaas was ze niet opgewassen tegen de sterke eindsprint van Amina Maatoug uit Leiden maar wist in een tijd van 2.19.72 minuten wel de zilveren medaille te behalen.

Manjorie verdedigt haar Nederlandse titel 3000 meter indoor met verve!

Op de eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen indoor stonden 6 atleten van Running Team Simba aan de start van de 3000 meter, 1500 meter series en 800 meter series.

Manjorie Janssen verdedigde bij de meisjes B haar Nederlandse titel op de 3000 meter. De voornaamste concurrente voor Manjorie was Anna Hightower uit Arnhem. In het eerste gedeelte van de wedstrijd nam Manjorie de leiding en behield deze tot ongeveer 1800 meter waarna ze leiding overgaf aan Anna. Op het slotakkoord van Manjorie, een laatste 200 meter van 31.3 seconden had Anna geen antwoord waardoor Manjorie haar titel met verve verdedigde. Ze finishte in een tijd van 9.47.08 minuten.

©Atletiekunie.nl (Coen Schilderman)

Bij de 800 meter series stonden 3 meisjes B en 1 jongen A aan de start. Yasmine Abbes startte in de eerste serie en won deze vrij gemakkelijk in 2.17.98 minuten. Hiermee kwalificeerde ze zich rechtstreeks voor de finale van morgen. In de tweede serie startte Tischa Braum (nog maar eerstejaars C). Het was een erg trage serie waarbij er pas in de laatste 200 meter hard gesprint werd. Tischa liep deze laatste ronde in een hele goede 30.7 seconden maar haar derde plaats in de serie en eindtijd van 2.32.73 minuten was niet genoeg voor de finale. Tenslotte kwam Lieke Hoogsteen (tweedejaars C) in de derde serie in actie. Deze serie ging een stuk vlotter en was qua tempo ideaal voor Lieke. Ze verbeterde haar persoonlijk record met ruim drie seconden tot 2.20.81 minuten en finishte hiermee als derde in haar serie. Overall werd ze hiermee keurig 9e. Idris van Koolwijk startte bij de jongens A in de vierde serie en liep een zeer constante wedstrijd. Hij werd eveneens derde in zijn serie en verbeterde zijn persoonlijk record met ruim 1 seconde tot 2.04.35 minuten. Overall was dit goed voor de 11e plaats.

Op de 1500 meter series kwamen Ellen van Doorn en Yasmine Abbes in actie. Yasmine heeft er voor gekozen om dit weekend zowel de 800 meter als de 1500 meter te lopen. Ze probeerde daarom de series zo goed mogelijk door te komen zonder al te veel energie te spenderen. Ze nam hierbij wel de nodige risico’s maar wist uiteindelijk de eerste serie als 3e te finishen (in 5.05.96 minuten) en wist zich hiermee ook op deze afstand rechtstreeks te plaatsen voor de finale van morgen. Ellen van Doorn liep in de tweede serie en wist, middels eveneens een derde plaats, zich ook te plaatsen voor de finale. Zij finishte in 5.01.45 minuten.

Meisjes B genomineerd voor sporttalentprijs teams, stem nu!

De meisjes B van Running Team Simba zijn door de gemeente Nijmegen genomineerd voor sporttalentprijs teams. Ze danken deze nominatie aan hun overwinningen in 2018 bij de Nederlandse Cross Kampioenschappen (teams) te Amsterdam en de NK 4 x 800 meter te Amstelveen.

Iedereen kan tot en met 4 maart stemmen via de volgende link: https://www.nijmegen.nl/index.php?id=2054

Yasmine wint Mastboscross; Rafael wint Vlakwatercross

Bij de 50e Mastboscross in Breda, onderdeel van het Nationale Cross Circuit, liep Yasmine Abbes een uitstekende wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd hield ze een hoog tempo aan waardoor alleen Amina Maatoug haar kon volgen. Na een harde wedstrijd kwam het aan op een eindsprint die Yasmine in haar voordeel wist te beslissen. Het is de eerste keer dat Yasmine een nationale crosswedstrijd op haar naam wist te schrijven. Ze liep de 3,48 km in 12.20 minuten. Erik van Rijsewijk startte bij de korte cross voor mannen senioren. Hij werd 27e in 8.48 minuten.

Bij de Vlakwatercross in Venray wist Rafael Tromp bij de jongens junioren C de overwinning voor zich op te eisen. Hij won de wedstrijd over 3,1 km in 11.16 minuten. Kaate Mulders liep mee bij de meisjes pupillen A. Na een wat mindere start wist ze zich goed te herstellen en uiteindelijk de tweede plaats te behalen. Ze finishte de 1500 meter in 5.45 minuten, 2 seconden langzamer dan de winnares. Mare Frauenfelder (MC) en Jeroen Paymans (JB) behaalden beide een 5e plaats.

Razendsnelle tijden bij PEC Indoor

Vandaag stonden 5 atleten van Running Team Simba aan de start van de 11e PEC indoor te Apeldoorn.

Ellen van Doorn (MB) liep vandaag voor het eerst van haar leven op een indoorbaan. Ondanks deze nieuwe ervaring liet ze zien dat de wat kleinere rondjes geen enkel probleem voor haar waren. Ze liep op de 1500 meter sneller als ooit en finishte bij de vrouwen senioren als derde in een super goede tijd van 4.30.65 minuten. Hoe goed deze tijd is blijkt wel uit het feit dat ze hiermee vanaf nu 2e staat op de Nederlandse ranglijst aller tijden voor meisjes B.

Een klein groepje vrouwen, waaronder Manjorie Janssen (MB), had gekozen voor de 3000 meter. Na een snelle eerste 400 meter wist ze een mooi tempo vast te houden voor een eindtijd net boven de 9.30 minuten. Helaas moest ze in de laatste kilometer nog wel wat tijd inleveren maar finishte als derde in een uitstekende tijd van 9.39.95 minuten. Goed voor de beste Nederlandse prestatie aller tijden bij de meisjes B.

Yasmine Abbes (MB) kwam in actie op de 800 meter. Ook zij liep een erg goede wedstrijd en verbeterde haar persoonlijk record tot 2.12.49 minuten. Hiermee werd ze bij de vrouwen senioren eveneens derde.

Ook Idris van Koolwijk (jongens A) had gekozen voor de 800 meter. Hij liep een sublieme wedstrijd, pakte de winst in zijn serie (overall werd hij vierde) en verbeterde zijn persoonlijk record tot 2.05.59 minuten. Abdi Hassan zou de 1500 meter lopen bij de mannen senioren, helaas ging er iets fout in de callroom en mistte hij zijn start. Uiteindelijk mocht hij nog van start bij de mannen veteranen (masters) maar een goede prestatie zat er niet meer in.

Manjorie en Yasmine op het podium bij de Abdijcross

Op de zondag werd bij de Abdij in Kerkrade de 55e internationale Abdijcross georganiseerd, tevens onderdeel van het Nationale Cross Circuit. Namens Running Team Simba stonden drie atletes aan de start. Manjorie Janssen, Yasmine Abbes en Ellen van Doorn streden samen met Anna Hightower uit Arnhem bij de meisjes B om de overwinning. Bij het ingaan van de laatste ronde waren alle vier meiden nog in de kopgroep terug te vinden. Als eerste moest Ellen de kopgroep laten gaan en in de laatste kilometer was het tempo eveneens te hoog voor Yasmine. In de laatste 150 meter moest Manjorie ook het antwoord schuldig blijven op de eindsprint van Anna. Anna werd zodoende eerste en de meiden van Simba werden keurig tweede (Manjorie), derde (Yasmine) en vierde (Ellen).

Kaate Mulders stond op de zondag aan de start van de Leemkuilcross in Nijmegen. De slechts 10-jarige atlete wist zelfs de derde plaats te behalen bij de meisjes van 11 tot 16 jaar, slechts 6 seconden achter de winnares, maar behaalde in haar eigen leeftijdscategorie afgetekend de overwinning. Tevens werd ze winnares van het crosscircuit Rijk van Nijmegen.