Crossen in Hilden (D) en Herentals (B)

Gisteren namen twee atleten van Running Team Simba deel aan een buitenlandse crosswedstrijd.

Nina Brüggen liep in het Duitse Hilden de eerste wedstrijd van de 10e Hildener Winterlaufserie. Ze won de 2 km voor meisjes in een uitstekende tijd van 7.24 minuten. Ze was niet alleen de snelste bij de meisjes onder 14 jaar maar versloeg ook alle meisjes onder 18 jaar.

Erik van Rijsewijk was afgereisd naar het Belgische Herentals voor de 48e Veldloop van ACHL. Hij finishte daar bij de mannen senioren als 27e en liep de 9,5 km in een razendsnelle 23.29 minuten ;-). Op zijn eigen horloge kwam hij tot een afstand van 8,64 km en een tijd van 31.20 minuten….

Hardlooptrainingen bij Loopgroep Goffertpark

Vanaf maandag 24 januari start Running Team Simba met het aanbieden van hardlooptrainingen in het Nijmeegse Goffertpark. De hardlooptrainingen zijn voor beginners, gevorderden en prestatielopers en worden gegeven door Martijn en Christine Venhuizen. Je kunt bij ons driemaal per week meetrainen en hebt hierbij de keuze uit ochtend- en avondtrainingen. Kun je een keer niet komen trainen dan krijg je via onze online app een programma toegestuurd.

ATLA Veldloop in Lanaken

Een viertal atleten van Running Team Simba waren gisteren afgereisd naar het Belgische Lanaken om daar deel te nemen aan de 30e ATLA veldloop. Een echte Belgische veldloop met veel modder.

Stef Lensen beet de spits af en ging van start bij de jongens pupillen A eerstejaars. Hij liep de 1486 meter in 7.10 minuten en werd daarmee keurig 13e. Bij de jongens junioren D eerstejaars (miniemen) werd Joris Lensen 8e. Hij liep de cross over 1935 meter in 9.40 minuten. De meisjes C (Cadetten) liepen bijna een kilometer meer, 2847 meter. Félice Lensen werd in deze categorie eveneens 8e en finishte in een tijd van 14.10 minuten.

Tenslotte liep Erik van Rijsewijk mee bij de mannen senioren. Hij liep de 9669 meter in 40.16 minuten en werd daarmee 24e.

Kaate loopt snelle 800 meter in Dortmund

Vandaag werd in Dortmund de Jump’n’Run indoorwedstrijd georganiseerd.

Kaate Mulders liep de 800 meter en was ingedeeld in de snelste serie. Ze liep van start tot finish in de tweede positie en finishte in een nieuw teamrecord van 2.15.25 minuten. Deze tijd is tevens goed voor de 8e plaats op de ranglijsten aller tijden (indoor) voor meisjes junioren C. Kaate liep de eerste 400 meter in ongeveer 65 seconden en de tweede 400 meter in ongeveer 70 seconden. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse Annet Fleddures in 2.14.59 minuten.

Oude- en Nieuwjaarslopen

Afgelopen weekend waren atleten van Running Team Simba actief bij de Forstwalder Silvesterlauf in Krefeld (D), Bocholter Silvesterlauf (D), Simba oudejaarscross in Groesbeek, de virtuele Sylvestercross en de Nieuwjaarsmeeting in Gent (B).

Bij de 50e Forstwalder Silvesterlauf wist Nina Brüggen bij de meisjes onder 14 jaar de 4,1 km te winnen in 15.39 minuten. Joris Lensen behaalde bij de Bocholter Silvesterlauf de overwinning op de 5 km voor jongens onder 12 jaar. Hij liep de wedstrijd in 19.46 minuten terwijl zijn broertje Stef tweede werd en zijn persoonlijk record met bijna 2 minuten verbeterde tot 22.06 minuten.

Kaate Mulders had het zichzelf wat moeilijk gemaakt met twee wedstrijden in 1 weekend. Ze won de virtuele Sylvestercross over 2 km in 6.11 minuten. Op de zondag liep ze in Gent bij de Nieuwjaarsmeeting een 800 meter. Ze werd bij de meisjes junioren C (cadetten) tweede in een nieuw team record van 2.19.42 minuten.

Aangezien er in Nederland geen wedstrijden waren hadden we in Groesbeek een zeer zwaar crossrondje uitgezet van ruim 700 meter welke drie keer gelopen werd.

Uitslag Simba Oudejaarscross (2,2 km):
1. Erik van Rijsewijk (mannen senioren): 7.53 minuten
2. Berend van Terheijden (jongens U18): 8.03 minuten
3. Elihle Tersteeg (jongens C): 8.25 minuten
4. Jill Huls (meisjes U18): 9.28 minuten
5. Vince Huisman (jongens D): 9.43 minuten
6. Jillian Eken (meisjes C): 9.45 minuten
7. Alyn Venhuizen (meisjes C): 9.54 minuten
8. Gitte Defoort (meisjes C): 10.33 minuten

Running Team Simba Goffertpark jeugd

Running Team Simba Goffertpark start op 5 januari met trainingen voor jonge atleten van 10 t/m 14 jaar die kennis willen maken met de hardloopsport. Wij trainen op de woensdag- en zaterdagmiddag van 15:00 – 16:30 uur in het Goffertpark. Ga jij met ons meetrainen?

Zie voor meer informatie: https://www.runningteamsimba.com/goffertpark-jeugd/

Nina en Erik lopen naar winst in Sonsbeck (D) en Borculo

Afgelopen zaterdag liepen Nina Brüggen en Erik van Rijsewijk hun laatste officiële wedstrijd van dit jaar. Beide atleten liepen naar de winst.

Nina liep in het voorprogramma van de Duitse Cross Kampioenschappen in Sonsbeck. Ze liep een uitstekende wedstrijd en won in haar categorie, meisjes onder 12 jaar, de eindsprint van Rubi Ostermann uit Löningen. Nina liep de 2,1 km in 8.22 minuten.

Bij de OVM DEO-loop in Borculo won Erik de wedstrijd over 9,1 km. Het parcours ging over verharde en onverharde paden. Hij finishte in 31.28 minuten en had bij de finish een voorsprong van 2.28 minuten op de nummer twee.

Yasmine met meisjes U20 team 4e bij EK cross

Bij de Europese cross Kampioenschappen in Dublin zijn de Nederlandse meisjes onder 20 jaar als team op de vierde plaats geëindigd. Goud, zilver en brons werden gewonnen door respectievelijk Duitsland (met vier meisjes in de top 10), Spanje (twee meisjes in de top 10) en Groot-Brittannië (met de winnares van de wedstrijd).

Helaas was het geen perfecte wedstrijd voor Yasmine Abbes. Ze liep de 4 km over een glooiend gras- en modderparcours in een tijd van 14.40.22 minuten en werd daarmee 64e. Haar teamgenotes bereikten de volgende klasseringen: Emmy van den Berg 11e, Amina Maatoug 21e en Anne Knijnenburg 22e.

Yasmine in actie bij de EK cross in Dublin
Foto: ® Bjorn Parée

Yasmine Abbes van start bij EK Cross

Morgenochtend gaat Yasmine Abbes om 11.28 uur (Nederlandse tijd) van start bij de EK cross in Dublin. Ze start bij de meisjes onder 20 jaar.

De wedstrijd is live te volgen via European Athletics (
All Athletics (eurovisionsports.tv) . Hiervoor heb je echter wel een VPN nodig want de NOS heeft de uitzendrechten maar zenden helaas de juniorenwedstrijden niet uit.

Yasmine bij de EK cross in Dublin