Tischa 12e bij NK korte cross

Vandaag was de tweede dag van de Nederlandse cross Kampioenschappen in Tilburg. Namens Running Team Simba een viertal atleten aan de start.

Bij de vrouwen korte cross had Tischa Braum (is nog meisje onder 20 jaar) een uitstekende start en wist zich heel eventjes voorin het veld te melden. In de tweede van 2,4 km moest ze wat terrein prijsgeven en finishte uiteindelijk als 12e in 7.59 minuten.

Elin Slagt liep mee bij de meisjes onder 20 jaar en liep een prima wedstrijd. Ze finishte de 4,3 km lange cross als 25e in 17.29 minuten. Bij de jongens A liepen de atleten 6,2 km. Berend van Terheijden had een lastig middenstuk en finishte in 21.58 als 34e. Lukas Schipper liep bij de jongens onder 18 jaar zijn allereerste crosswedstrijd. Hij finishte op een keurige 42e plaats en liep de 4,3 km in 15.45 minuten.

Sam en Kaate pakken goud, Christine verovert brons

Bij de “officieuze” Nederlandse cross Kampioenschappen voor CD junioren hebben Sam van Keulen en Kaate Mulders overtuigend een gouden medaille veroverd. Coach Christine Venhuizen veroverde bij de NK cross voor masters een bronzen medaille. De kampioenschappen waren onderdeel van de internationale Warandeloop in Tilburg. In totaal gingen er 9 atleten van Running Team Simba van start.

Bij de jongens C ging Sam behoudend van start en liep na de eerste van 5 rondjes (in totaal 2,8 km) samen met een andere jongen aan de leiding. Vervolgens gaf hij nog iets meer gas en wist uiteindelijk met een voorsprong van 15 seconden de finish te passeren. Hij finishte in 8.42 minuten. Elihle Tersteeg liep eveneens een goed opgebouwde wedstrijd en finishte in 9.25 minuten als negende.

Kaate liep een vergelijkbare wedstrijd. In de eerste ronde liep ze samen met Maud de Jong aan de leiding maar daarna wist ze steeds verder weg te lopen bij de concurrentie en finishte met een voorsprong van 17 seconden als eerste. Ze liep de 2,24 km in 7.26 minuten. In de laatste ronde wist Lente de Koning nog wat plekjes te winnen en finishte in 8.22 minuten als 11e terwijl Alyn Venhuizen juist wat plekjes verloor en in 8.28 minuten als 13e finishte. De verrassing van de dag was Gitte Defoort die een erg goede wedstrijd liep en in 8.39 minuten als 18e finishte.

Helaas kwam bij de meisjes junioren D Famke van Rooij in de eerste ronde ten val. Ze herpakte zich echter prima en finishte de 1,68 km in 6.56 minuten als 29e. Bij de jongens D werd Kix Verbroekken 21e, hij liep de 1,68 km in 6.23 minuten.

Aan het eind van de dag stonden de Nederlandse cross Kampioenschappen voor masters op het programma. Christine ging in de eerste ronde nog aan de leiding maar moest daarna helaas wat terrein prijsgeven. In de laatste ronde wist ze bij de vrouwen 40+ een bronzen medaille veilig te stellen. Ze liep de 7,5 km in 29.56 minuten.

Yasmine loopt goede NCAA cross Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag vonden in Stillwater, USA de NCAA Division 1 cross country Kampioenschappen plaats, oftewel de Nationale cross kampioenschappen voor studenten. Yasmine Abbes vertegenwoordigde hierbij de Florida State University. Op het zware 6 km lange parcours startte Yasmine voorzichtig maar wist in de laatste kilometer maar liefst 28 atletes in te halen. Ze finishte hiermee als 165e in 21.03.1 minuten en was de vierde atlete van haar universiteit. In het universiteitsklassement behaalde FSU de 18e plaats.

Christine Venhuizen liep zaterdagavond in Nijmegen de nacht van Zevenheuvelen, een wedstrijd over 7 km. Ze finishte bij de vrouwen overall als 8e in 26.30 minuten en werd 1e bij de vrouwen 40+.

Op vrijdagavond hadden we met ons team, in Fletcher hotel-restaurant Erica, een informatieavond voor de ouders en een etentje voor de atleten. Tijdens deze avond maakten we tevens bekend dat we vanaf nu een wisselbeker hebben voor de prestatie(s) van het jaar. Deze wisselbeker kan een atleet slechts eenmaal winnen. Gezien 2 nationale titels (1500 meter indoor bij de junioren U18 en meisjes C) en 2 zilveren medailles bij de C-spelen was Kaate Mulders de eerste atlete die deze mooie “beker” mocht meenemen.

Hamza Lamqartasse wint 10 km de Kénitra

Vandaag won Hamza Lamqartasse de 10 km van Kénitra in Marokko. In de eindfase van de wedstrijd wist hij weg te lopen bij zijn tegenstanders en zodoende de wedstrijd te winnen in 28.36 minuten. De Marokkaanse atleet traint sinds januari op schema’s van Running Team Simba. Twee weken geleden werd hij tweede bij de halve marathon van Casablanca. Hij liep daar een tijd van 61.46 minuten.

Overwinningen bij Klein Zwitserlandcross en Vallende Bladerenloop

Dit weekend liepen enkele atleten van Running Team Simba wedstrijden in Tegelen (Scopias Klein Zwiterslandcross), Beusichem (Vallende bladerenloop), Neunkirchen- Seelscheid (LV Nordrhein Crosscup) en Huntsville, USA (NCAA XC kampioenschappen).

Bij de vallende bladerenloop in Beusichem wisten Senna Huisman en Vince Huisman respectievelijk de 3000 meter en 1500 meter te winnen. Senna liep de 3000 meter in 10.11 minuten terwijl Vince in 5.18 minuten finishte.

Elihle Tersteeg en Alyn Venhuizen waren afgereisd naar Tegelen voor de Scopias Klein Zwitserlandcross. Na vele jaren werd de cross van Scopias weer op het mooie terrein van speeltuin Klein Zwitserland georganiseerd. Elihle liep op het uitdagende terrein met veel bochtjes en heuvels een goede wedstrijd. Hij won de 3,2 km bij de jongens C in 12.29 minuten en had bij de finish 36 seconden voorsprong op de nummer twee. Ook Alyn startte uitstekend, liep bij de meisjes C alleen aan de leiding, maar had het helaas in de tweede ronde wat moeilijker. Ze finishte de 2,1 km als vierde in 9.25 minuten.

Bij de tweede wedstrijd van de LV Nordrhein Crosscup in Neunkirchen-Seelscheid werd Nina Brüggen tweede. Ze finishte de 1,3 km in 4.13 minuten.

In Amerika liep Yasmine Abbes voor haar universiteit Florida State University een selectiewedstrijd voor de Nationale Cross Kampioenschappen voor studenten (NCAA XC Championships). Bij de Zuidelijke kampioenschappen in Huntsville behaalde ze op het voor Amerikaanse begrippen redelijk vlakke parcours een 37e plaats. Ze liep de 6 km in 20.44.1 minuten. Als team behaalden ze de tweede plaats en kwalificeerden zich daarmee rechtstreeks voor de NCAA XC finale volgende week in Stillwater, Oklahama.

Overwinningen bij de Maldense Bosloop, Maasduinenloop en LV Nordrhein Crosscup.

Afgelopen weekend werd er door Simba atleten gelopen bij de Maldense Bosloop, Maasduinenloop in Afferden, de Berenloop op Terschelling en bij de LV Nordrhein Crosscup in het Duitse Leverkusen.

Bij de Maldense Bosloop had de organisatie voor de atleten t/m 12 jaar een rondje van 2 km uitgezet. Vince Huisman won de wedstrijd bij de jongens met grote overwacht, hij finishte in 7.07 minuten. Hij werd gevolgd door Famke van Rooij die tweede overall werd en uiteraard eerste meisje. Zij liep 8.08 minuten.

De 5 km bij de vrouwen werd gewonnen door coach Christine Venhuizen. Zij raffelde het parcours over bos- en fietspaden af in 18.05 minuten. Gitte Defoort (C-juniore) finishte als zesde in een mooi persoonlijk record van 21.17 minuten.

Bij de mannen werd B-junior Senna Huisman negende in 17.54 minuten terwijl Lukas Schippers (ook B-junior) elfde werd in 18.26 minuten. C-junior Sven Rosmulder finishte in 19.33 minuten. Alle drie liepen een nieuw persoonlijk record.

Kaate Mulders liep in Afferden de 5 km bij de Maasduinenloop. Op een niet al te gemakkelijk parcours liep ze bij de vrouwen gemakkelijk naar de overwinning. Na 18.56 minuten hoefde ze bij de finish slechts 1 man voor te laten.

In het Duitse Leverkusen stond de eerste wedstrijd van de LV Nordrhein Crosscup op het programma. Ze hadden daar op een groot grasveld en beachvolleybalveld een leuk en uitdagend parcours uitgezet. Nina Brüggen moest bij de meisjes onder 14 jaar in de laatste meters hard doorlopen maar pakte uiteindelijk de overwinning. Op de streep had ze 1 seconde voorsprong. Ze finishte de 1,2 km lange cross in 4.44 minuten.

Bij de Berenloop op Terschelling liep A-juniore Elin Slagt voor het eerst in de kleuren van Running Team Simba. Tevens was het haar eerste halve marathon. Ze liep een uitstekende wedstrijd en werd bij de vrouwen senioren negende in 1.31.03 uur.

Kaate wint bij Crosscup Mol

Kaate Mulders heeft vandaag bij de cadetten (meisjes C) de crosscup in het Belgische Mol gewonnen. Op het parcours over onder andere het strand langs het zilvermeer liep ze een knappe wedstrijd. Vanaf het begin liep ze samen met de Belgische Fran Van Hollebeke maar dankzij haar sterke eindsprint wist ze de winst naar zich toe te trekken. Ze liep de wedstrijd over 2,6 km in 9.43 minuten. Alyn Venhuizen finishte in 11.20 minuten als 23e terwijl Famke van Rooij in 12.40 minuten al 38e finishte. Bij de jongens C werd Elihle Tersteeg keurig 15e, hij liep de 3,4 km in 13.11 minuten.

Op het einde van de dag kwam Tischa Braum in actie bij de korte cross voor vrouwen senioren. De juniore A liep na een matige start een hele goede tweede ronde en wist middels een sterke eindsprint een grote groep vrouwen te passeren. Ze finishte de 1500 meter lange cross als zevende in 5.10 minuten.

In Amerika stond op de vrijdag Yasmine Abbes aan de start van de ACC kampioenschappen in Charlotteville. Ze liep een goede cross en finishte na 6 km als 47e in 20.48 minuten. Hiermee was ze van haar universiteit Florida State University de vierde dame. Op vrijdag 21 oktober liep Lieke Hoogsteen de Colorado springs XC open. Ze liep de 6 km in 25.58 minuten en behaalde daarmee de 56e plaats en was hiermee derde van haar universiteit Adams State.

Lente wint bij BVC cross Veenendaal

Vandaag stond in het natuurgebied Kwintelooijen bij Rhenen/Veenendaal de eerste cross van het BVC circuit op het programma. De organisatie had door de bossen en over een motorcrossbaan een erg mooi en zeer uitdagend parcours uitgezet. Namens Running Team Simba stonden twee atleten aan de start. Lente de Koning won de wedstrijd bij de meisjes junioren C. Ze liep halverwege het parcours weg bij de concurrentie en finishte de 1,75 km in 7.39 minuten. Bij de jongens C stond Kix Verbroekken aan de start. Na een wat rustige start liep ook hij een mooie tweede deel en finishte de 3 km als zevende in 13.32 minuten.

Kaate en Sven winnen bij Molenhoeks Makkie, Nina wint in Viersen

Afgelopen zondag stond de Molenhoeks Makkie in Molenhoek op het programma. Vijf Simba atleten kwamen in actie en allen behaalden een podiumplaats.

Op de 5 km voor vrouwen was er in 18.42 minuten een overall overwinning voor Kaate Mulders, ze kwam uit in de categorie meisjes 14 t/m 19 jaar. Bij de jongens van 8 t/m 13 jaar won Sven Rosmulder, na een spannende eindsprint, de wedstrijd in 20.14 minuten. Nieuweling Lukas Schippers verraste met een tweede plaats bij de jongens van 14 t/m 19 jaar, hij finishte in 19.48 minuten. Bij de meisjes van 8 t/m 13 jaar was er een hele mooie derde plaats voor Gitte Defoort. Ze liep een tijd van 21.47 minuten.

Bij de Kids Makkie van 2,3 km (inclusief een trap) was er bij de jongens t/m 12 jaar een tweede plaats voor Kix Verbroekken. Hij finishte in 9.05 minuten.

Op Zaterdag liep Nina Brüggen een wedstrijd over 2,1 km in Viersen, de 75e Viersener Herbstwaldlauf. Ze won de wedstrijd bij de meisjes t/m 13 jaar overtuigend in 7.37 minuten.

Einde baanseizoen, Erik 17e bij Tilburg Ten Miles

Afgelopen zondag hield Nijmegen Atletiek haar jaarlijkse clubkampioenschappen en daarmee kwam er voor de atleten van Running Team Simba een definitief einde aan dit baanseizoen. In de afgelopen weken waren de Simba’s tevens te zien bij de Tilburg Ten Miles, Nederlandse Estafette Kampioenschappen, NordHein Vergleichskämpfe en Amerikaanse crosswedstrijden.

Bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Amsterdam liepen Job van Keulen, Sam van Keulen, Senna Huisman en Elihle Tersteeg op zaterdag 24 september mee in clubteams van Nijmegen Atletiek. Job werd met zijn team (jongens U18) op de Zweedse Estafette Nederlands Kampioen in 2.05.32 minuten. Sam, Senna en Elihle werden met hun team, op eveneens de Zweedse estafette, vijfde in 2.14.50 minuten. Bij de Zweedse estafette loop je met vier atleten de 400, 300, 200 en 100 meter.
Tischa Braum en Kaate Mulders liepen in een combinatieteam (samen met Maud de Jong en Rosalie ten Bruggencate) niet mee voor de prijzen maar werden op de 4 x 400 meter meisjes U18 wel keurig tweede in 4.00.00 minuten.

Erik van Rijsewijk liep op zondag 25 september de Tilburg Ten Miles. Hij liep een uitstekende wedstrijd en liep de 16,1 km in een nieuw persoonlijk record van 53.39 minuten. Met deze tijd behaalde hij overall de 17e plaats.

Op deze zondag deed Nina Brüggen mee aan de LV Nordrhein Vergleichskämpfe in Troisdorf. Ze won bij de meisjes U14 de 2000 meter in 7.09.26 minuten.

In Amerika liepen Yasmine Abbes (Florida State University) en Lieke Hoogsteen (Adams State University) voor hun Amerikaanse universiteit een crosswedstrijd. Yasmine liep vrijdag 30 september Joe Piane Notre Dame invitational. Ze finishte hier op een keurige 51e plaats (5 km in 17.06 minuten). In Colorado Springs liep Lieke op zaterdag 1 oktober de Ted Castaneda Classic en werd hier 55e (6 km in 25.59 minuten).

Bij de clubkampioenschappen van Nijmegen Atletiek stond er afgelopen zondag een meerkamp op het programma. Helaas ging de tijdwaarneming op de 800 meter voor meisjes C niet goed waardoor ze de wedstrijd na 400 meter moesten afbreken. Twintig minuten later gingen ze zodoende van start op de 600 meter. De benen waren toen uiteraard niet echt fris meer. Lente de Koning won de wedstrijd in 1.47.75 minuten terwijl Alyn Venhuizen derde werd in 1.56.00 minuten. Bij de meisjes junioren D won Famke van Rooij bij haar debuut op de 800 meter overtuigend in 2.44.68 minuten, Elin Rosmulder werd twaalfde in 3.17.09 minuten. Tenslotte werd Sam van Keulen bij de jongens C in 2.09.83 minuten eerste op de 800 meter terwijl Elihle Tersteeg derde werd in 2.17.77 minuten.