Lieke vierde op de 800 meter (NK indoor U18)

Dit weekend werden in het Omnisportcentrum te Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen indoor voor junioren onder 18 en 20 jaar georganiseerd. Namens Running Team Simba kwamen vier atleten in actie.

Lieke Hoogsteen had zich op de zaterdag via de series geplaatst voor de finale 800 meter meisjes onder 18 jaar. Ze werd in haar serie 2e in 2.21.11 minuten. In de finale op de zondag ging het vanaf de start meteen hard. Ze liep bijna de gehele wedstrijd op de vijfde positie maar wist met een hele mooie eindsprint nog een plaatsje op te schuiven, ze werd vierde in 2.19.13 minuten. Mare Frauenfelder behaalde in de series een mooie 20e plaats (overall), ze finishte in een nieuw persoonlijk record van 2.31.47 minuten.

© Coen Schilderman, Atletiekunie

Bij de jongens onder 18 jaar werd Job van Keulen (nog C-junior) op de zaterdag keurig negende op de 400 meter. Hij verbeterde in de series zijn persoonlijk record met een seconde en finishte in 53.58 seconden.

Jeroen Paymans liep zaterdag mee in de eerste serie 1500 meter voor jongens onder 18 jaar. Hij nam in het begin van de wedstrijd het initiatief door brutaal aan de leiding te gaan lopen en het tempo hoog te houden. Hierbij de hoop om als een van de drie tijdsnelsten door te gaan. Helaas finishte hij uiteindelijk als zevende in zijn serie (4.22.12 minuten) en kwam hij slechts 9/100 van een seconde tekort voor een plaats in de finale. In de overall klassering werd hij 10e.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.