Simba atleten afgelopen week actief bij zes wedstrijden.

Afgelopen week waren atleten van Running Team Simba actief in Oedt, Apeldoorn, Siegburg, Gorinchem, Nijmegen en Almelo.

Vorige week woensdag liepen Gitte Defoort en Lukas Schippers een 1500 meter in het Duitse Oedt. Gitte verbeterde haar persoonlijk record tot 5.29.45 en Lukas liep met 4.39.60 zijn beste tijd in de buitenlucht. Beide atleten werden in hun categorie tweede.

Op de vrijdag was het in Apeldoorn bij de Voorjaars Track Meeting koud en stond er veel wind. Kaate Mulders opende het baanseizoen met een 800 meter. Ze rende solo naar een tijd van 2.16.41 minuten.

Bij de LVN Nordrhein Kampioenschappen in Siegburg liep Nina Brüggen op de zaterdagochtend een 3000 meter. Ze veroverde bij de meisjes U16 de gouden medaille en finishte in 11.01.36 minuten.

Zaterdagmiddag maakte Nora Teunissen in Gorinchem haar debuut op de 1500 meter. Ze finishte bij de meisjes U18 als tweede in een prima tijd van 5.06.36 minuten.

In de avond stond de Seven Hills Record Run in Nijmegen op het programma. Berend van Terheijden, Celine Struijvé en Lente de Koning gingen bij deze wedstrijd over 5 km van start. Ze liepen vier rondjes door het Goffertpark.
Berend van Terheijden ging in de vijfde serie hard van start maar wist ook in de slotfase het tempo redelijk hoog te houden en zodoende te finishen in een persoonlijk record van 15.47 minuten.
Bij de vrouwen elite stond er een sterk veld aan de start met Afrikaanse en Nederlandse toploopsters. De elfjarige Celine ging eveneens hard van start. Op het einde werd het wat zwaarder maar desondanks ook voor haar een persoonlijk record, ze finishte als negende in 18.04 minuten. Lente de Koning (meisjes U18) verbrak eveneens haar persoonlijk record, op een officieel parcours, en finishte in 20.15 minuten als twintigste.

Tenslotte liep op de zondag Elin Slagt in Almelo voor haar club AAC’61 mee bij de competitie 3e divisie. Bij de vrouwen 800 meter werd ze, na 400 meter in 67 seconden gehaast te hebben voor haar clubgenote, rustig uitlopend derde in 2.37.62 minuten. Op de 3000 meter werd ze in een persoonlijk record van 11.11.34 minuten vijfde.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.