Razendsnelle tijden bij PEC Indoor

Vandaag stonden 5 atleten van Running Team Simba aan de start van de 11e PEC indoor te Apeldoorn.

Ellen van Doorn (MB) liep vandaag voor het eerst van haar leven op een indoorbaan. Ondanks deze nieuwe ervaring liet ze zien dat de wat kleinere rondjes geen enkel probleem voor haar waren. Ze liep op de 1500 meter sneller als ooit en finishte bij de vrouwen senioren als derde in een super goede tijd van 4.30.65 minuten. Hoe goed deze tijd is blijkt wel uit het feit dat ze hiermee vanaf nu 2e staat op de Nederlandse ranglijst aller tijden voor meisjes B.

Een klein groepje vrouwen, waaronder Manjorie Janssen (MB), had gekozen voor de 3000 meter. Na een snelle eerste 400 meter wist ze een mooi tempo vast te houden voor een eindtijd net boven de 9.30 minuten. Helaas moest ze in de laatste kilometer nog wel wat tijd inleveren maar finishte als derde in een uitstekende tijd van 9.39.95 minuten. Goed voor de beste Nederlandse prestatie aller tijden bij de meisjes B.

Yasmine Abbes (MB) kwam in actie op de 800 meter. Ook zij liep een erg goede wedstrijd en verbeterde haar persoonlijk record tot 2.12.49 minuten. Hiermee werd ze bij de vrouwen senioren eveneens derde.

Ook Idris van Koolwijk (jongens A) had gekozen voor de 800 meter. Hij liep een sublieme wedstrijd, pakte de winst in zijn serie (overall werd hij vierde) en verbeterde zijn persoonlijk record tot 2.05.59 minuten. Abdi Hassan zou de 1500 meter lopen bij de mannen senioren, helaas ging er iets fout in de callroom en mistte hij zijn start. Uiteindelijk mocht hij nog van start bij de mannen veteranen (masters) maar een goede prestatie zat er niet meer in.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.