Vier overwinningen bij Venloop Kwaakerrun

Gisteren stond er na lange tijd eindelijk weer eens een wegwedstrijd op het programma voor onze atleten. De Simba’s waren bij de Venloop Kwaakerrun in Venlo met vier overwinningen lekker op dreef.

Bij de vrouwen senioren ging op de 5 km de overwinning naar trainster Christine Venhuizen. Ze finishte in een tijd van 17.51 minuten, In verband met een aangepaste covid19 startopstelling telden hier de nettotijden en niet de brutotijden.
Op de 2,5 km ging de overwinning naar een razendsnelle Kaate Mulders, ze raffelde de wedstrijd in 8.18 minuten af terwijl Alyn Venhuizen derde werd in 9.29 minuten. Bij de jongens van 12 t/m 15 jaar behaalde Jochem Cox de derde plaats in 9.06 minuten.
De jongere jeugd liep een afstand van 1 km. Jillian Eken werd bij de meisjes van 10 en 11 jaar in 3.31 minuten eerste terwijl Pien Nieuwenhuis vierde werd in 3.55 minuten. Bij de jongens van 7 t/m 9 jaar was de overwinning voor Joris Lensen, hij finishte in 3.34 minuten. Stef Lensen werd in deze categorie keurig 8e in 4.16 minuten.

De Simba’s samen met enkele atleten van het Venloop Running Team

De baanatleten stonden afgelopen weekend aan de start van wedstrijden in Wageningen, Leiden en Barendrecht.
In Wageningen liep C-junior Job van Keulen op de vrijdagavond een bijzonder snelle 400 meter. Hij verpulverde zijn persoonlijk record met bijna twee seconden en finishte in 51.76 seconden. Naast de overwinning bij de jongens onder 18 jaar was hij deze avond zelfs de snelste van alle mannen en vrouwen. Op de 800 meter liep de debuterende Berend van Terheijden (jongens onder 18 jaar) in een mooie tijd van 2.12.40 minuten naar de seriewinst. Tischa Braum debuteerde na een lange blessureperiode op de 400 meter. Ze ging zeer voortvarend van start maar kwam zichzelf daarna keihard tegen, de C-juniore finishte in 62.97 seconden. Lieke Hoogsteen nam deel aan haar eerste 1500 meter van het seizoen en finishte als 7e in 5.04.42 minuten.

Yasmine Abbes liep op de zaterdag een 800 meter bij de Gouden Spike in Leiden. De eerste atletes gingen er als een haas vandoor en de winnares zagen ze pas terug bij de finish. Een grote groep atletes besloot voornamelijk naar elkaar te kijken en te strijden voor de tweede plaats. Yasmine kwam in de sprint net tekort maar finishte wel op het podium, een derde plaats in 2.11.82 minuten.

Op de zondag was er tenslotte de Flex Meeting in Barendrecht. Madelief Folkers (meisjes D) debuteerde in 70.14 seconden op de 400 meter terwijl Elihle Tersteeg (jongens D) de 300 meter in 48.67 seconden liep.

De komende week gaan de meeste atleten even in de herstelmodus en dan op naar een hopelijk mooi winterseizoen: weg, cross en/of indoor

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.