NK senioren: Lieke 20e op de 800 meter, Yasmine naar finale 1500

Bij de Nationale atletiek Kampioenschappen voor senioren in Utrecht heeft de nog zeer jonge Lieke Hoogsteen (meisjes U18) vandaag de 20e plaats behaald op de 800 meter. Ze werd in de derde serie zevende in een prima tijd van 2.21.42 minuten.

Op de 1500 meter voor vrouwen senioren liep Yasmine Abbes in de eerste serie gecontroleerd naar een finaleplaats. Na een erg langzame eerste ronde (85 seconden) werd in de laatste 1100 meter het tempo flink opgevoerd en finishte ze als derde in 4.35.92 minuten. De vier beste atletes per serie kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finale. De finale zal morgen om 14.05 uur plaatsvinden en is live te volgen via het YouTube kanaal van de Atletiekunie.

© Erik van Leeuwen, Atletiekunie

Erik van Rijsewijk was vanavond afgereisd naar het Belgische Essen voor de snoepzakkenmeeting. Hij waagde zich aan een 10.000 meter op de baan en finishte slechts drie seconden boven zijn persoonlijk record. Hij liep bij de mannen senioren naar een zevende plaats in 33.07.58 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.