NK cross: Goud voor Kaate, brons voor Elihle

Bij de Nederlandse cross Kampioenschappen in Hellendoorn stonden vandaag 10 atleten van Running Team Simba aan de start. De kampioenschappen werden gehouden rondom manege ’t Oale Spoor Hellendoorn en de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Voor de CD junioren waren het de officieuze Nederlandse Kampioenschappen.

Bij de meisjes junioren C wist Kaate Mulders haar titel te prolongeren. Ze maakte er een harde wedstrijd van, sloeg een klein gaatje en had uiteindelijk bij de finish, na 2,6 km crossen, drie seconden voorsprong op haar concurrente. Lente de Koning werd 16e terwijl Famke van Rooij als 19e finishte.

Bij de jongens C was het erg spannend wie er als derde op het podium zou komen. Elihle Tersteeg was lange tijd met de eerste twee lopers meegegaan. In de laatste ronde ging het wat moeizamer maar wist hij de nummer vier nog wel 1 seconde voor te blijven. Hij liep de 2,95 km in 10.03 minuten. Nainoa Koolman finishte als 16e en Sven Rosmulder behaalde een keurige 28e plaats.

Sam van Keulen ging vandaag bij de jongens onder 18 jaar dapper met de kopgroep mee. Al vrij vlot liep Jochem Wiersma weg uit deze groep en bleven er 4 atleten over om voor de zilveren en bronzen medaille te strijden. Sam zat regelmatig op het elastiek en moest bij het ingaan van de laatste ronde echt een gaatje laten. Hij wist op het einde nog wel even terug te komen naar positie vier maar moest het in de eindsprint voor deze positie toch afleggen. Hij werd na 6,14 km vijfde in 21.09 minuten. Lukas Schippers had het eveneens zwaar in de laatste ronde en finishte als 37e.

Bij de meisjes onder 20 jaar liep Elin Slagt een keurige wedstrijd en finishte de 6,14 km in 26.43 minuten als 18e.

Tenslotte was het de beurt aan Berend van Terheijden bij de mannen korte cross. Als eerstejaars senior liep hij een uitstekende wedstrijd en finishte als 30e. Hij liep de 2,73 km in 9.08 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.