Resultaten: BK cross, Hildener winterlaufserie en indoor USA

Naast de Nederlandse Cross Kampioenschappen waren er afgelopen weekend ook atleten actief bij de Belgische Cross Kampioenschappen cq Cross Cup Brussel, Hilden Winterlaufserie en enkele indoorwedstrijden voor studenten in Amerika.

Bij de Belgische Cross Kampioenschappen behaalde onze Belgische atlete Gitte Defoort, dit keer lopend voor Atletiekclub Vita, bij de meisjes C tweedejaars (cadetten) de 38e plaats. Ze liep de 3 km door het park van Laken in een tijd van 13.27 minuten.
Twee andere atleten van Simba liepen mee in de gelijktijdig gehouden Crosscup. Bij de meisjes pupillen A werd Celine Struijvé vierde. Ze liep lange tijd aan de leiding maar werd op het einde nog ingehaald door drie meisjes, ze finishte de 1 km in 3.39 minuten. Haar Broer Emile liep mee bij de jongens D (miniemen) eerstejaars. Hij legde de afstand over 1,5 km af in 5’30” en bereikte daarmee de 22e plaats.

Celine en Emile in Brussel

Nina Brüggen won bij de meisjes U16 de derde loop van de Hildener Winterlaufserie. Ze liep de 2 km in 7.23 minuten en had een achterstand van 1 seconde op de winnares bij de meisjes U18.

Bij de ACC indoor kampioenschappen in Louisville had Yasmine Abbes een druk programma. Op de vrijdag liep ze met haar teamgenoten een DMR estafette (1200-400-800-1600) en nam ze de 800 meter voor haar rekening. Ze liep daarbij een prima tijd van 2.09.38 minuten. Een dag later ging ze van start op de Engelse Mijl. Ze werd in een nieuw persoonlijk record van 4.43.32 minuten derde in haar serie maar kwam helaas net 1 positie tekort voor de finale. Als alternatief liep ze toen op de zaterdag nog maar even een 3000 meter. Ze was hierbij de beste van haar universiteit en finishte overall als 14e in een prima tijd van 9.21.22 minuten.

Lieke Hoogsteen ging bij de Rocky Mountains Athletics Championships van start. In haar eigen stadje “Alamosa” liep ze op de zaterdag de 800 meter en 4 x 400 meter. Op de 800 meter behaalde ze in 2.12.39 minuten de zesde plaats terwijl ze met haar team op de 4 x 400 meter estafette in 3.58.08 minuten tweede werd. Over twee weken sluit ze het indoorseizoen af met de NCAA division II kampioenschappen in Virginia Beach.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.