Kermisloop Belfeld, Rhede, Bredase Singelloop, Kustmarathon, NA clubkampioenschappen

In de afgelopen weken werd er door de Simba’s weer in vele plaatsen deelgenomen aan wedstrijden. Zo gingen ze van start in Belfeld, Rhede (D), Breda, Zoutelande en Nijmegen.

Bij de Kermisloop in Belfeld liep de 12-jarige Emile Struijvé op zondag 24 september een 5 km. Hij finishte als vijfde bij de senioren en was daarmee tevens de snelste U16 atleet. Hij bleef met zijn tijd van 18.29 minuten slechts 1 seconde verwijderd van zijn persoonlijk record.

Op dezelfde dag liep Nina Brüggen een 2000 meter bij de Nordrhein Vergleichskämpfe in Rhede (D). Nina werd bij de meisjes U16 derde in een nieuw persoonlijk record van 6.55.31 minuten.

Bij de Bredase Singelloop gingen op zondag 1 oktober de 10-jarige Celine Struijvé van start op de 5 km en Erik van Rijsewijk bij de NK halve marathon. Celine liep in een sterk veld een knappe wedstrijd en finishte in 18.22 minuten als zevende. Bij de NK halve marathon voor mannen senioren werd Erik in 1.16.37 uur 36e.

Op vrijdagavond 7 oktober ging Sophie Dielissen van start bij de 1/8 marathon Ladiesrun van de Kustmarathon in Zoutelande. Helaas werd ze in leidende positie (samen met de 1e loopster van de 10 km) al vrij snel door een verkeersregelaar de verkeerde kant opgestuurd. Beide loopsters zijn zodoende niet gefinisht.

Bij de clubkampioenschappen van Nijmegen Atletiek op zondag 8 oktober behaalde Sam van Keulen bij de mannen senioren in 1.58.61 minuten een tweede plaats op de 800 meter. Elihle Tersteeg sloot zijn meerkamp bij de jongens U16 af met een 1000 meter en verbeterde zijn persoonlijk record tot 2.46.99 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.