Veel wind bij baanwedstrijd Eindhoven

Gisteren werd in Eindhoven de AtH Trackmeeting georganiseerd. Een heel mooi initiatief van Atletiek Helmond in een periode waarin er maar weinig wedstrijden voor pupillen en CD junioren zijn. Het was bij de goed georganiseerde wedstrijd dan ook behoorlijk druk. Helaas stond er wel een flinke wind in de laatste 150 meter richting de finish waardoor de tijden bijna allemaal tegenvielen. Desondanks konden enkele atleten toch nog een officieel persoonlijk record noteren.

Bij de jongens D was er op de 1000 meter na veel kopwerk een officieel persoonlijk record voor Senna Huisman. Hij finishte na een spannende eindsprint om de overwinning als tweede in 3.10.23 minuten. Elihle Tersteeg finishte in 3.12.86 minuten als vierde en Jochem Cox werd 7e in 3.21.59 minuten. Kaate Mulders behaalde de winst bij de meisjes junioren D. Ze liep een prima tijd van 3.13.82 minuten. Jillian Eken werd derde in 3.24.56 minuten en Alyn Venhuizen werd 5e in 3.28.68 minuten. Een officieel persoonlijk record was er voor Lente de Koning, ze liep een tijd van 3.34.88 minuten.

Bij de meisjes pupillen A werd Pien Nieuwenhuis tweede in 3.53.33 minuten terwijl Vince Huisman bij de jongens pupillen A vijfde werd in 3.35.80 minuten.

Madelief Folkers had er voor gekozen om haar debuut te maken op de 600 meter. Na een slechte start herpakte ze zich prima en finishte als vijfde in een mooie tijd van 1.56.54 minuten.

Later op de avond kwam Erik van Rijsewijk aan de start van de 3000 meter. Meestal zwakt de wind dan nog wel iets af maar gisteravond begon het alleen maar harder te waaien. Desondanks wist hij met 9.05,21 minuten slechts een paar seconden boven zijn beste seizoenstijd te finishen. Hij werd tiende bij de mannen senioren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.