Simba atleten veroveren vijf medailles bij Nationale CD indoor

Dit weekend vond in het Omnisportcentrum te Apeldoorn de Nationale CD Indoor plaats. Dit zijn de officieuze Nederlandse indoor Kampioenschappen voor junioren onder 16 en 14 jaar. Running Team Simba was aanwezig met twaalf atleten.

Op de zaterdag werden er drie medailles gewonnen op de 1000 meter. Bij de jongens onder 13 jaar veroverde Nainoa Koolman (Nijmegen) verrassend de zilveren medaille, hij finishte in 3.13.50 minuten. Kaate Mulders (Gennep) wist bij de meisjes onder 13 jaar eveneens een zilveren medaille te veroveren. Zij finishte na een spannende eindsprint, die ze helaas nipt verloor, in een tijd van 3.08.93 minuten. Deze tijd van Kaate is goed voor de 16e plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden voor meisjes onder 14 jaar. Bij de jongens onder 14 jaar was er een bronzen medaille voor Senna Huisman (Groesbeek), hij liep een nieuw persoonlijk record van 3.12.58 minuten.

Op de zondag kwam Job van Keulen (Malden) in actie. Hij werd op de 300 meter voor jongens onder 16 jaar heel knap tweede in een nieuw persoonlijk record van 38.17 seconden. Job traint bij Nijmegen Atletiek ook andere onderdelen en won zodoende bij het hoogspringen de bronzen medaille (1,75 meter) en werd 8e bij de 60 meter horden.

Op de zaterdag kwamen ook nog 8 andere atleten in actie. Sam van Keulen (Malden) werd bij de jongens onder 14 jaar 7e op de 600 meter. Sven Rosmulder (Malden) en Elihle Tersteeg (Nijmegen) werden bij de jongens onder 13 jaar 10e en 14e op de 1000 meter terwijl Elihle ook nog een 7e plaats behaalde bij het kogelstoten. Alle andere atleten liepen de 1000 meter. Bij de meisjes onder 13 jaar werden Jillian Eken (Elst), Alyn Venhuizen (Nijmegen), Felice Lensen (Groesbeek) en Madelief Folkers (Molenhoek) respectievelijk 5e, 7e, 16e en 17e en bij de meisjes onder 14 jaar werd Vienna Janssen (Berg en Dal) 8e.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.