Kaate wint Warandeloop, Joris tweede

Dit weekend staat de internationale Warandeloop in Tilburg op de planning, de eerste cross van het Nationale Cross Circuit. In de Warande gingen vandaag onder andere de pupillen en CD junioren van start. Running Team Simba was vertegenwoordigd met 12 atleten.

Bij de jongens pupillen A eerstejaars was het meteen prijs voor Joris Lensen. De 9-jarige atleet liep vanaf het begin sterk van voren en liet bij de finish alleen een Belg voor zich wat dus resulteerde in een zilveren medaille. Hij liep de 1120 meter in 4.07 minuten.

Bij de meisjes junioren D eerstejaars gingen maar liefst vijf Simba atletes van start. Kaate Mulders liep gedurende twee van de drie rondjes op de tweede positie maar wist in de laatste ronde de leiding van de wedstrijd over te nemen en de wedstrijd te winnen. Ze won de wedstrijd over 1680 meter in 5.47 minuten en staat daarmee in het Nationaal Cross Circuit voor meisjes junioren D nu ook eerste (ze liep sneller dan alle meisjes D tweedejaars). Jillian Eken werd 8e in 6.36 minuten en werd op de voet gevolgd door Félice Lensen die finishte in 6.38 minuten. Alyn Venhuizen en Madelief Folkers werden respectievelijk 13e en 15e in 6.49 en 6.51 minuten.

Vienna Janssen startte bij de meisjes D tweedejaars en bouwde haar wedstrijd heel goed op. Ze werd 7e in 6.17 minuten.

Bij de jongens D eerste jaars gingen Elihle Tersteeg en Sven Rosmulder van start. Elihle finishte de 1680 meter in 6.20 minuten (8e plaats) terwijl Sven in 6.31 minuten als elfde finishte.

Nieuweling Sam van Keulen en Senna Huisman liepen bij de jongens D tweedejaars. Sam bouwde zijn wedstrijd van achteren op en wist tot aan de finish steeds meer jongens op te rapen. Hij finishte uiteindelijk in 5.56 minuten als vijfde en was hiermee slechts 1 seconde verwijderd van een podiumplaats. Senna werd keurig 16e in 6.17 minuten.

Job van Keulen was de laatste atleet die vandaag in actie kwam. Bij de jongens C tweedejaars ging hij voortvarend van start maar moest helaas in de tweede helft een paar posities prijsgeven. Hij finishte uiteindelijk als 9e in 9.44 minuten.

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.