Simba’s veroveren 5 medailles bij NK junioren

Afgelopen weekend werden in Bergen op Zoom de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren georganiseerd. Zeven atleten van Running Team Simba kwamen hierbij in actie en behaalden maar liefst vijf medailles: 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen.

Kaate Mulders stond bij de meisjes onder 18 jaar op zowel de 3000 meter als de 1500 meter aan de start. De 3000 meter werd op de vrijdagavond gelopen en na een extreem langzaam begin van deze wedstrijd ontvlamde deze, mede door een versnelling van Kaate, na 1800 meter. Kaate wist in de laatste 100 meter de enige overgebleven concurrente eruit te sprinten en mag zich zodoende nu Nederlands Kampioen noemen. Op de 1500 meter, die vanaf de start al zeer snel ging, moest ze in de laatste 200 meter het antwoord schuldig blijven op de versnelling van Maud de Jong. Wel wist ze ook op deze afstand in de prijzen te lopen en na 4.32.53 minuten als tweede te finishen. De 1500 meter werd op de zondag in zeer warme omstandigheden gelopen.

Op de 2000 meter steeplechase was Sam van Keulen, eveneens op de zondag, de favoriet. Hij liep vanaf de start al weg bij de andere deelnemers en won het kampioenschap in een persoonlijk record van 6.14.56 minuten. Bij dit onderdeel moeten de atleten over 18 hindernissen springen waarvan ze vijf keer landen in een waterbak.

Tischa Braum had zich op de vrijdagavond op de 800 meter voor meisjes onder 20 jaar geplaatst voor de finale op de zaterdag. Deze finale maakte ze door zelf op kop te lopen bikkelhard maar helaas moest ze in de laatste 150 meter het antwoord schuldig blijven op de versnelling van twee andere finalisten. Wel mocht ze na 2.10.75 minuten de bronzen medaille ophalen.

Meerkamper Job van Keulen, jongens onder 20 jaar, werkt bij Running Team Simba aan zijn uithoudingsvermogen en snelheid en traint alle andere onderdelen bij Nijmegen Atletiek. Op de zaterdag verbeterde hij bij het hoogspringen zijn persoonlijk record tot 2.06 meter. De winnaar van de wedstrijd sprong dezelfde hoogte maar aangezien Job 1 foutsprong meer had kreeg hij het zilver omgehangen. Later op de middag werd hij in 14.69 seconden ook nog 5e op de 110 meter horden.

Lente de Koning werd op de vrijdag in de series 15e op de 800 meter voor meisjes U18, ze finishte in 2.25.99 minuten. Bij de jongens U18 liep Senna Huisman ook de 800 meter, hij finishte in 2.03.69 minuten als 18e. Elihle Tersteeg kwam op de zaterdag bij de series 1500 meter voor jongens U18 in actie, hij finishte in een persoonlijk record van 4.26.01 als 20e.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.