Kaate wint een tweede gouden medaille, brons voor Sam

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders wederom een gouden medaille behaald. In de finale 1500 meter voor meisjes onder 18 jaar liep ze ditmaal vooral achter haar concurrenten om in de laatste 100 meter flink te versnellen, de leiding te pakken en deze vast te houden tot aan de finish. Ze finishte in een zeer snelle tijd van 4.26.92 minuten.

Bij de 1500 meter voor jongens onder 18 jaar ging het er in het begin van de wedstrijd rustig aan toe. Na 1050 meter vond Sam van Keulen het mooi geweest en plaatste een flinke versnelling. Hij pakte daarmee de leiding maar moest deze helaas in de laatste honderd meter weer afstaan. Hij finishte uiteindelijk als derde in 4.10.79 minuten.

Elihle Tersteeg en Alyn Venhuizen liepen aan het begin van de middag een 2000 meter steeple chase. Elihle streed bij de jongens onder 18 jaar lang voor de medailles maar moest in de laatste 500 meter wat terrein prijsgeven. Hij finishte in een nieuw persoonlijk record van 6.33.27 minuten als zesde en werd later in de middag ook nog tiende bij het discuswerpen. Alyn finishte bij de meisjes onder 18 jaar als negende en was na 8.00.47 minuten weer terug bij de finish.

In Elst werd op de zondag de Overbetuweloop georganiseerd. Pim Kelderman liep bij deze wedstrijd voor de eerste keren in de blauwe kleding van Running Team Simba. Hij werd op de 5 km derde bij de mannen senioren en finishte in een nieuw persoonlijk record van 18.01 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.