Nina en Kaate op het podium bij de Arrow Venloop

Afgelopen zondag stond de 17e editie van de Arrow Venloop op het programma. Zes Simba atleten gingen op de 5 km en de halve marathon de strijd aan. Er stond deze dag veel wind (windkracht 4a5) en af en toe viel er wat regen.

Bij de meisjes van 13 t/m 15 jaar was er een overwinning voor Nina Brüggen. Ze liep de 5 km in een knappe tijd van 19.38 minuten. Nora Teunissen werd in deze categorie in een nieuw persoonlijk record van 21.32 minuten zevende.

©Ted Boots

Bij de vrouwen senioren was er een podiumplaats voor U18 atlete Kaate Mulders. Ze finishte in een persoonlijk record van 17.13 minuten. Sophie Dielissen kwam na 17.32 minuten over de finish en was daarmee vierde vrouw en snelste Venlose. Ook een persoonlijk record was er voor Myrte Habets die in 19.37 minuten twaalfde werd.

©Ted Boots

Op de halve marathon had Erik van Rijsewijk helaas geen goede dag. Hij finishte bij de mannen senioren in 78.33 minuten als 81e.

Het topveld van de Arrow Venloop halve marathon werd voor de achtste keer samengesteld door onze trainer Martijn Venhuizen. Met een parcoursrecord bij de vrouwen (67.38 minuten door Veronica Loleo), een winnende tijd van 60.39 minuten bij de mannen (Charles Mbatha Matata) en zeer mooie podia bij de Nederlandse mannen en vrouwen (respectievelijk winst voor Filmon Tesfu en Jacelyn Gruppen) was het weer een mooie editie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.