Kaate wint bij Warandeloop, Sam en Celine pakken 2e plaats

Bij de Internationale Warandeloop in Tilburg kwamen dit weekend 8 atleten van Running Team Simba in actie. Op de zaterdag liepen er twee atleten bij de CD wedstrijden en op de zondag 6 atleten bij de AB junioren.

Bij de meisjes junioren B (U18) maakte Kaate Mulders er vanaf de start een harde wedstrijd van en liep al snel bij de concurrentie weg. Ze finishte na twee grote ronden de 3,7 km in een nieuw parcoursrecord van 13.25 minuten. Inmiddels is dit het vierde parcoursrecord voor Kaate, ook de parcoursrecords bij de meisjes D eerstejaars, meisjes D tweedejaars en meisjes C tweedejaars staan in Tilburg op haar naam. Lente de Koning, Gitte Defoort en Alyn Venhuizen finishten in respectievelijk 14.58 minuten, 15.47 minuten en 16.21 minuten als 16e, 25e en 30e.

©Bjorn Parée

Sam van Keulen maakte bij de jongens B (U18) zijn opwachting. Na een matige start wist hij al vrij snel naar voren te lopen maar de nummer 1 bleef helaas buiten bereik. Achter de Belg Mats Vervoort finishte hij de 4,3 km met een achterstand van 16 seconden in 13.25 minuten als tweede en beste Nederlander.

De meisjes A (U20) liepen eveneens 4,3 km. Jill Huls liep na lange tijd weer een wedstrijd en finishte in 17.38 minuten op een keurige 25e plaats.

Op de zaterdag was Celine Struijvé bij de meisjes junioren D op een knappe tweede plaats geëindigd. Ze finishte de 1,7 km in 5.55 minuten en had slechts 6 seconden achterstand op de winnares Sophie Willems uit Rijssen.

Bij de meisjes C liep Famke van Rooij een afstand van 2,2 km en finishte deze in 9.13 minuten als 32e.

In Bemmel vond de jaarlijkse Pietenloop plaats. Nora Teunissen behaalde bij de vrouwen senioren op de 5 km de 8e plaats. De U18 atlete finishte in 22.36 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.