Yasmine loopt goede NCAA cross Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag vonden in Stillwater, USA de NCAA Division 1 cross country Kampioenschappen plaats, oftewel de Nationale cross kampioenschappen voor studenten. Yasmine Abbes vertegenwoordigde hierbij de Florida State University. Op het zware 6 km lange parcours startte Yasmine voorzichtig maar wist in de laatste kilometer maar liefst 28 atletes in te halen. Ze finishte hiermee als 165e in 21.03.1 minuten en was de vierde atlete van haar universiteit. In het universiteitsklassement behaalde FSU de 18e plaats.

Christine Venhuizen liep zaterdagavond in Nijmegen de nacht van Zevenheuvelen, een wedstrijd over 7 km. Ze finishte bij de vrouwen overall als 8e in 26.30 minuten en werd 1e bij de vrouwen 40+.

Op vrijdagavond hadden we met ons team, in Fletcher hotel-restaurant Erica, een informatieavond voor de ouders en een etentje voor de atleten. Tijdens deze avond maakten we tevens bekend dat we vanaf nu een wisselbeker hebben voor de prestatie(s) van het jaar. Deze wisselbeker kan een atleet slechts eenmaal winnen. Gezien 2 nationale titels (1500 meter indoor bij de junioren U18 en meisjes C) en 2 zilveren medailles bij de C-spelen was Kaate Mulders de eerste atlete die deze mooie “beker” mocht meenemen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.