Overwinningen bij Klein Zwitserlandcross en Vallende Bladerenloop

Dit weekend liepen enkele atleten van Running Team Simba wedstrijden in Tegelen (Scopias Klein Zwiterslandcross), Beusichem (Vallende bladerenloop), Neunkirchen- Seelscheid (LV Nordrhein Crosscup) en Huntsville, USA (NCAA XC kampioenschappen).

Bij de vallende bladerenloop in Beusichem wisten Senna Huisman en Vince Huisman respectievelijk de 3000 meter en 1500 meter te winnen. Senna liep de 3000 meter in 10.11 minuten terwijl Vince in 5.18 minuten finishte.

Elihle Tersteeg en Alyn Venhuizen waren afgereisd naar Tegelen voor de Scopias Klein Zwitserlandcross. Na vele jaren werd de cross van Scopias weer op het mooie terrein van speeltuin Klein Zwitserland georganiseerd. Elihle liep op het uitdagende terrein met veel bochtjes en heuvels een goede wedstrijd. Hij won de 3,2 km bij de jongens C in 12.29 minuten en had bij de finish 36 seconden voorsprong op de nummer twee. Ook Alyn startte uitstekend, liep bij de meisjes C alleen aan de leiding, maar had het helaas in de tweede ronde wat moeilijker. Ze finishte de 2,1 km als vierde in 9.25 minuten.

Bij de tweede wedstrijd van de LV Nordrhein Crosscup in Neunkirchen-Seelscheid werd Nina Brüggen tweede. Ze finishte de 1,3 km in 4.13 minuten.

In Amerika liep Yasmine Abbes voor haar universiteit Florida State University een selectiewedstrijd voor de Nationale Cross Kampioenschappen voor studenten (NCAA XC Championships). Bij de Zuidelijke kampioenschappen in Huntsville behaalde ze op het voor Amerikaanse begrippen redelijk vlakke parcours een 37e plaats. Ze liep de 6 km in 20.44.1 minuten. Als team behaalden ze de tweede plaats en kwalificeerden zich daarmee rechtstreeks voor de NCAA XC finale volgende week in Stillwater, Oklahama.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.