NK junioren indoor: 4 medailles voor Simba atleten

Bij de Nederlandse Kampioenschappen indoor voor junioren U20 en U18 in het Omnisport te Apeldoorn hebben de atleten van Running Team Simba vier medailles behaald.

Bij de 1500 meter voor meisjes junioren onder 18 jaar kwam titelverdedigster Kaate Mulders, nog steeds C-juniore, ditmaal 7/100 van een seconde tekort voor de overwinning. Tijdens de wedstrijd liep ze lange tijd op grote achterstand van de aan de leiding lopende Laila Yahyaoui uit Almere. In de laatste ronde wist ze het gat te dichten, liep zelfs heel even aan de leiding maar verloor de eindsprint. Ze werd in een nieuw persoonlijk record van 4.35.81 minuten tweede.

Bij de jongens onder 18 jaar stonden er op de 1500 meter twee Simba atleten in de finale. In een rommelige wedstrijd met veel positiewisselingen wist Sam van Keulen in de laatste ronde naar de zilveren medaille te sprinten. Hij kwam met 4.11.96 minuten slechts 0,38 seconde te kort voor het goud. Elihle Tersteeg, nog een C-junior, kwam in de slotfase tekort maar met een negende plaats in 4.27.95 minuten kan hij tevreden terugkijken op dit toernooi.

Tischa Braum stond aan de start van de 800 meter voor meisjes onder 20 jaar. Zij besloot na 150 meter het initiatief te nemen en de wedstrijd hard te maken. Helaas werd ze in de laatste 100 meter nog voorbij gelopen maar met eveneens een zilveren medaille in 2.12.55 minuten was de missie geslaagd.

Meerkamper Job van Keulen traint bij Running Team Simba mee om te werken aan zijn looponderdelen. Als meerkamper beheerst hij uiteraard vele onderdelen en zodoende won de atleet van Nijmegen Atletiek vandaag bij de jongens onder 20 jaar het hoogspringen. Hij behaalde dit met een hoogte van 2.04 meter terwijl de nummer twee 2.01 meter sprong. Gisteren werd hij bij het kogelstoten 6e met een stoot van 13.07 meter.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.