Kaate pakt ook op de 3000 meter de limiet voor de EK U18

In de afgelopen week weer vele wedstrijden in Venlo, Utrecht en Siegburg.

Bij de Trackmeeting in Utrecht werd er op de vrijdagavond op ons verzoek een serie 3000 meter voor vrouwen op het pogramma gezet. Kaate Mulders wilde een poging wagen om ook op deze afstand de limiet voor de Europese Kampioenschappen onder 18 jaar te behalen. Deze kampioenschappen vinden van 18 t/m 21 juli in het Slowaakse Banska Bystrica plaats en Kaate had afgelopen week op de 1500 meter de limiet al gelopen. De weersomstandigheden leken aan het begin van de avond niet ideaal maar vlak voor de start werd het zo goed als droog en stond er nauwelijks wind. Met een prima temperatuur en een uitstekende haas, Aline Kootstra, gingen ze van start. In de eerste helft waren ze een aantal seconden sneller dan het schema en in de tweede helft zakte het tempo een beetje weg. Door in de laatste ronde nog flink te versnellen verpulverde ze haar persoonlijk record met 24 seconden en dook ze met 9.30.62 minuten twee seconden onder de limiet.

In dezelfde wedstrijd ging Berend van Terheijden van start op de 800 meter en Sven Rosmulder startte op de 3000 meter. Helaas was het voor beide geen topavond, Berend werd gediskwalificeerd en Sven haalde de finish niet.

De avond ervoor, donderdag, maakte Nora Teunissen, meisjes U18, haar debuut op de 400 meter. Ze won in Venlo de wedstrijd in 61.92 seconden.

Op de zaterdag ging Alyn Venhuizen in het Duitse Siegburg van start op de 2000 meter steeple chase voor meisjes U18. Ze liep een uitstekende wedstrijd en werd in een nieuw persoonlijk record van 7.28.37 minuten keurig derde. Een dag later ging Nina Brüggen bij dezelfde wedstrijd van start op de 800 meter voor meisjes U16. Ze had helaas geen concurrentie en won de wedstrijd met tien seconden voorsprong in 2.28.18 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.