Kaate Nederlands Kampioen 1500 meter, Job derde op de 400 meter.

Dit weekend vonden in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren onder 18 en 20 jaar plaats. Simba atleten Kaate Mulders en Job van Keulen liepen vandaag een finale.

De 14-jarige Kaate liep de finale 1500 meter voor meisjes onder 18 jaar. Ondanks haar jonge leeftijd pakte ze vanaf de start brutaal de leiding en stond deze niet meer af. In de laatste 300 meter sloeg ze een klein gaatje en deze was uiteindelijk groot genoeg om de overwinning te pakken. Ze finishte in een nieuw persoonlijk record van 4.40.14 minuten. Deze tijd is tevens goed voor de 3e plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden voor meisjes onder 16 jaar.

Job van Keulen had op de 400 meter voor jongens onder 18 jaar de finale behaald. Ook hij ging hard van start maar werd helaas in de laatste meters voor de finish nog ingehaald door twee atleten. Hij finishte op 0,08 seconden van de winnaar op de derde plaats. Het verschil met de tweede plaats was slechts 0,02 seconden. Zijn tijd van 50.16 seconden is echter wel een persoonlijk record en goed voor de 21e plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Een prestatie waar hij zeker trots op mag zijn.