Europese recordhoudster Eilish McColgan van start in Appingedam

De organisatie van de Huis & Hypotheek Stadsloop Appingedam heeft op het laatste moment nog een Europese topper aan de startlijst kunnen toevoegen. De (inter)nationale topatleten worden door elite athlete coordinator Martijn Venhuizen uitgenodigd en de regionale atleten door zijn broer Jan Venhuizen.

De 33-jarige Schotse atlete Eilish McColgan gaat in Appingedam proberen om zich, na uitstappen bij de Europese Kampioenschappen 10.000 meter in Rome, alsnog te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze zal aan de Britse Atletiekbond moeten laten zien dat ze, na een lange blessure, nog steeds een tijd rondom de 31 minuten kan lopen. Bij selectie zullen het haar vierde Olympische Spelen worden.

Eilish verbeterde in 2022 te Manchester het Europees record op de 10 kilometer tot een zeer snelle tijd van 30.19 minuten. Op de baan liep ze afgelopen jaar zelfs een tijd van 30.00.86 minuten. In 2022 won ze bij de Gemenebestspelen (Commonwealth Games) in Birmingham de 10.000 meter in 30.48.60 minuten.

In Appingedam zal Eilish het opnemen tegen Jacelyn Gruppen (de Nederlands Kampioen op de 10 km) en Jill Holterman.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.