Celine en Kaate winnen bij Abdijcross, Elin bij Leemkuilcross

In de smeltende sneeuw bij de Abdijcross in Kerkrade en Leemkuilcross te Berg en Dal stonden weer vele Simba atleten aan de start. Tevens was er nog 1 atleet actief bij de Noordrijn indoor Kampioenschappen in het Duitse Leverkusen.

Bij de 58e Abdijcross lag er in de ochtend nog zeer veel sneeuw. Ondanks het mooie decor waren er naar deze wedstrijd uit het Nationale Cross Circuit slechts zeer weinig atleten afgereisd. Namens Simba in elk geval nog wel vier atleten aan de start.
Bij de meisjes U14 was er een overwinning voor Celine Struijvé. Nadat ze in de eerste 600 meter nog gezelschap had van een atlete uit Noord-Holland liep ze de rest van haar wedstrijd alleen voorop. Ze won de 1,75 km lange cross door de sneeuw en heuvels in 7.06 minuten en had 15 seconden voorsprong op de nummer twee.
Emile Struijvé liep bij de jongens U14 dezelfde afstand. Na een vlotte start moest hij heuvelaf twee jongens laten gaan. Hij werd derde in 7.12 minuten.
Bij de meisjes U18 liepen Kaate Mulders en Alyn Venhuizen mee. Kaate liep al vrij vroeg in de 3,35 km lange wedstrijd weg bij de concurrentie. Ze won in 13.29 minuten. Alyn liep halverwege de wedstrijd nog eventjes op de vierde plaats maar finishte uiteindelijk in 14.53 minuten als zesde.

Foto: © Jef Kusters

In Nijmegen stonden er bij de Leemkuilcross zes Simba atleten aan de start. Bij de meisjes van 11 t/m 14 jaar was er een mooie overwinning voor Elin Rosmulder. Ze won de 1,8 km lange cross in 7.56 minuten. Keet Wijdeveld wist bij de meisjes t/m 10 jaar de 1,2 km te volbrengen in 4.57 minuten en behaalde daarmee de derde plaats.
Bij de korte cross voor vrouwen was er eveneens een derde plaats voor Myrte Habets. Ze liep de 3,6 km lange cross met onder andere een lastige trappassage in 14.50 minuten. Nora Teunissen en Gitte Defoort, beide U18 atletes, werden in respectievelijk 15.25 en 15.55 minuten vijfde en achtste. U18 atleet Sven Rosmulder werd bij de mannen korte cross tiende in 14.43 minuten.

In Leverkusen nam U16 atlete Nina Brüggen deel aan de Noordrijn indoor Kampioenschappen. Ze liep de 1500 meter in een persoonlijk record (shorttrack) van 5.06.44 minuten en behaalde daarmee bij de meisjes U18 een zilveren medaille.


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.