Zilver voor Yasmine bij NK Cross

Vandaag heeft Yasmine Abbes bij de Nederlandse Cross Kampioenschappen in Tilburg voor meisjes onder 20 jaar een zilveren medaille behaald. Yasmine was woensdag teruggekeerd uit Florida (USA) en liep sinds haar voetblessure weer haar eerste serieuze wedstrijd. Vanaf de start ging ze goed mee met de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste kilometer moest ze helaas het antwoord schuldig blijven op een forse versnelling van Amina Maatoug. Wel wist ze weg te lopen bij de andere meiden waardoor ze knap tweede werd. Ze finishte de cross over 4,3 km in 14.55 minuten. Met deze tijd mag ze goede hoop hebben op deelname aan de Europese Cross Kampioenschappen over twee weken in het Ierse Dublin. De Atletiekunie zal de selectie binnen enkele dagen bekend maken.

Berend van Terheijden liep zijn eerste crosswedstrijd. Hij finishte bij de jongens onder 20 jaar op de 46e plaats, 6,2 km in 23.31 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.