Yasmine tweede bij Warandeloop

Afgelopen weekend stonden zeven atleten van Running Team Simba aan de start van de grootste crosswedstrijd in Nederland, de Warandeloop in Tilburg.

Yasmine Abbes liep op de zondagochtend mee bij de meisjes B. In de laatste van 3 rondjes (in totaal 3,8 km) kon ze helaas net niet aanhaken bij een versnellende Amina Maatoug maar wist wel een hele mooie tweede plaats te behalen. Ze finishte in 13.32 minuten.

Op de zaterdag had Kaate Mulders bij de meisjes pupillen A een slechte start maar wist in de loop van de wedstrijd vele meisjes in te halen om uiteindelijk als vierde te finishten, slechts 1 seconde achter de nummer twee en drie.

Ellen van Doorn en Manjorie Janssen, beide nog meisje B, liepen in Tilburg mee bij een oudere leeftijdscategorie oftewel de meisjes A. Aangezien de eerste zes Nederlandse atletes zich zouden kwalificeren voor de Europese Cross Kampioenschappen, die over twee weken in Tilburg plaatsvinden, stond er wel wat op het spel. Ze liepen lange tijd in een groepje voor de 6e (Nederlandse) positie maar moesten in de laatste 600 meter hun meerdere erkennen in Anna Hightower. Ellen finishte op een hele knappe 8e plaats (7e Nederlandse) terwijl Manjorie 10e werd (8e Nederlandse).

Rafael Tromp liep zijn eerste nationale cross wedstrijd en finishte bij de jongens junioren C tweedejaars keurig als 24e. Bij de Jongens A finishte Abdi Hassan na 6,3 km lopen op een 25e plaats. Tischa Braum liep mee bij de meisjes C eerstejaars, ze liep het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de leiding maar haalde helaas niet de finish.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.