Ellen derde bij Warandeloop

Vandaag heeft Ellen van Doorn bij de Internationale Warandeloop een mooie derde plaats behaald bij de meisjes junioren A. Zodra de wedstrijd gestart was liep de Zwitserse Delia Sclabas (Europees junioren kampioen op de 800 en 1500 meter) weg bij de rest van het veld en zagen ze haar pas terug bij de finish. Achter haar zaten de meisjes vooral naar elkaar te kijken en werd er pas na 2,5 km (van de te lopen 4,3 km) wat meer gas gegeven. Zodoende bleef het tot aan de finish spannend wie er samen met Delia op het podium zou komen. Ellen van Doorn kon de versnelling van Amina Matoug uit Leiden helaas niet beantwoorden en werd op 3 seconden achterstand derde (finishtijd 15.21 minuten). Op zeer korte afstand van deze meiden werd de uit Amerika overgekomen Yasmine Abbes vijfde (15.23 minuten). Hopelijk kijkt de Atletiekunie in het kader van de selectie voor de Europese Cross Kampioenschappen niet alleen naar de finishtijden maar ook naar het wedstrijdverloop…

Bij de meisjes junioren B liep Lieke Hoogsteen een uitstekende wedstrijd. Op de 3,75 km liep ze in een tijd van 15.06 minuten naar een negende plaats.

Jeroen Paymans ging van start bij de jongens junioren B. Hij verraste met een hele mooie 16e plaats (15e Nederlander). Net als de meisjes A liep hij een afstand van 4,3 km en finishte deze in een tijd van 14.50 minuten.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.