Podiumplaatsen bij regionale wegwedstrijden

Afgelopen weekend waren er naast de marathon van Rotterdam vele regionale wegwedstrijden, vier atleten van Running Team Simba kwamen in actie.

Op de zaterdag liep Erik van Rijsewijk de 5 km bij de Kraaijenbergse Plassenloop. Hij won de wedstrijd in een keurige tijd van 16.02 minuten en had hiermee een voorsprong van 32 seconden op de nummer twee.

Op de zondag stonden Mare Frauenfelder en Björn Venhuizen aan de start van de 5 km bij Rondje Millingen. Beide atleten liepen een nieuw persoonlijk record. Mare finishte als derde in 22.50 minuten bij de vrouwen senioren terwijl Björn als zesde finishte bij de mannen senioren.

Mare (links) op het podium in Millingen

Christine Venhuizen was afgereisd naar Deventer voor de IJsselloop. Ze won daar de 10 km in 38.35 minuten.

Manjorie en Ellen snel bij WK veldlopen voor scholieren

Vanmiddag vonden in Parijs de ISF Wereldkampioenschappen veldlopen voor scholieren plaats. In het park (Champ de Mars) rondom de Eifeltoren gingen de Simba atletes Manjorie Janssen en Ellen van Doorn samen met enkele andere atletes van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen van start op de 4 km voor meisjes.

De start van beide atletes was super en ze zaten dan ook meteen in de kopgroep. De kopgroep werd na de eerste ronde door enkele forse versnellingen van de Marokkaanse en Australische meisjes flink uit elkaar getrokken en zowel Manjorie als Ellen moesten de kopgroep laten gaan. Manjorie finishte na drie ronden als 6e in 14.14 minuten, ze had een achterstand van slechts 20 seconden op de winnares Abbey Rockliff uit Australië. Ellen bereikte in 14.42 minuten als 15e de finish. Als scholierenteam bereikte het Stedelijk Gym de 12e plaats.

In de Nederlandse historie van het WK veldlopen voor scholieren was er maar 1 atlete die ooit een hogere positie behaalde dan Manjorie, Susan Krumins (Kuijken) werd in 2002 vijfde. Zij liep destijds eveneens voor het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

Kaate en Manjorie winnen Stevensloop, Yasmine tweede

De stevensloop in Nijmegen was ondanks de koude weersomstandigheden voor de atleten van Running Team Simba een groot succes.

Bij de Kion kinderloop behaalde Kaate Mulders een mooie overwinning bij de meisjes van groep 7, ze liep de 1 km in 4.05.4 minuten.

foto: J. Mulders

Manjorie Janssen en Yasmine Abbes liepen op de 5 km een sublieme wedstrijd en finishten op de Groote Markt als 1e en 2e in respectievelijk 17.36 en 18.38 minuten, voor beide atletes een nieuw persoonlijk record. Björn Venhuizen debuteerde op deze afstand in 22.10 minuten.

foto: R. Kleering van Beerenbergh

Meisjes B Nederlands Cross Kampioen

Vandaag (zondag 11 maart) vonden in Amstelveen de Nederlandse cross Kampioenschappen plaats. De organisatie had, met hulp van de weergoden, in het Amsterdamse bos een loodzwaar parcours uitgezet. De atletes van Running Team Simba veroverden maar liefst drie medailles.

De meisjes B liepen twee rondes van twee kilometer. Manjorie Janssen uit Berg en Dal kwam in de eindsprint drie seconden te kort voor de overwinning en veroverde de zilveren medaille, Ellen van Doorn uit Nijmegen bereikte de zesde plaats terwijl Yasmine Abbes uit Mook de achtste plaats behaalde. Door deze drie zeer goede individuele prestaties veroverden ze in het teamklassement, allen zijn lid van A.V. Cifla, de gouden medaille.

In de ochtend had Tischa Braum uit Nijmegen een gouden medaille gewonnen bij de meisjes D, zij had na een gelopen afstand van 1,6 km een voorsprong van twee seconden op de nummer twee. Mare Frauenfelder uit Nijmegen bereikte bij de meisjes C de 32e plaats.

Christine wint 4 km Berden Voorjaarsloop

Gisterochtend waren twee atleten van Running Team Simba afgereisd naar Venlo voor de Berden Voorjaarsloop. Na een zeer koude week was dit ook wel een hele mooie benaming van deze loop want met een oplopende temperatuur, een aangenaam zonnetje en in de middag een wat aantrekkende wind waren het prima loopomstandigheden.

Christine Venhuizen had gekozen voor de 4 km. In een prima tijd van 14.05 minuten finishte ze als eerste vrouw en werd ze overall zelfs vierde.

Erik van Rijsewijk liep als voorbereiding op het NK halve marathon (over drie weken een onderdeel van de Venloop) de 15 km. Erik had het niet gemakkelijk en finishte in 53.36 minuten als 7e (5e bij de mannen senioren).

Een week eerder liep Mare Frauenfelder de Karpencross in Eindhoven. Onder koude omstandigheden, een bevroren parcours en sterk bezette wedstrijd werd ze bij de meisjes C keurig zesde.

Prima prestaties bij NK 10 km.

Afgelopen zondag vonden in Schoorl de Nederlandse Kampioenschappen 10 km plaats. Op het heuvelachtige parcours stond er veel wind maar de temperatuur was met het zonnetje voor in februari zeker aangenaam.

Christine Venhuizen liep een solide race en finishte bij de vrouwen senioren als 19e in 37.07 minuten. Bij de mannen senioren finishte Erik van Rijsewijk in 34.09 minuten (76e plaats).

Manjorie Janssen Nederlands Kampioen 3000 meter, Yasmine Abbes derde op de 800 meter

Dit weekend werden in het Omnisport te Apeldoorn de Nationale Indoor Kampioenschappen voor junioren AB georganiseerd. Running Team Simba was hierbij vertegenwoordigd met 4 atleten.

Op zaterdag behaalde Manjorie Janssen de overwinning op de 3000 meter voor meisjes B. Manjorie pakte vanaf 200 meter de leiding en stond deze niet meer af. Ze finishte in een nieuw persoonlijk record van 9.53.55 minuten en had hiermee zestien seconden voorsprong op de nummer twee.

Yasmine Abbes had zich via een overwinning in de series op de zaterdag geplaatst voor de finale 800 meter meisjes B op de zondag. In deze snelle finale kwam ze in de laatste van vier ronden te kort voor de overwinning maar mocht met een tijd van 2.15.68 minuten wel het brons mee naar huis nemen. Ze miste het zilver op slechts 13/100 van een seconde.

Rowan Beun liep op de 800 meter voor jongens A een nieuw persoonlijk record van 2.06.97 minuten en bereikte daarmee de zestiende plaats. Lieke Hoogsteen liep als C-juniore mee bij de meisjes B en behaalde daar in 2.31.48 minuten een knappe achttiende positie.

 

Tischa wint Mastboscross, Manjorie tweede

Bij de Mastboscross in Breda hebben de atletes van Running Team Simba weer van zich doen spreken.

Tischa Braum won overtuigend bij de meisjes D, ze had bij de finish 6 seconden voorsprong op Amy de Graaf. Doordat ze inmiddels 3 van de 5 nationale crosswedstrijden heeft gewonnen is ze tevens winnares van Nationale Cross Circuit.

Bij de meisjes B was het tot de laatste ronde zeer spannend, de kopgroep bestond uit 4 atletes met daarbij zowel Manjorie Janssen als Ellen van Doorn. In de laatste ronde liepen Manjorie en Anna Hightower weg bij Ellen en Sarah Peerik. De wedstrijd werd echter pas in de laatste meters beslist, Manjorie verloor de eindsprint voor de overwinning. Ellen had met nog 300 meter te gaan een klein gaatje naar Sarah maar werd helaas in de laatste meters toch nog ingehaald en bereikte zodoende een vierde plaats.

Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder liepen een goede wedstrijd bij de meisjes C en werden respectievelijk 12e en 20e.

Gistermiddag waren 2 atleten afgereisd naar de 10e AV PEC 1910 indoormeeting te Apeldoorn. Bij de meisjes B liep Yasmine Abbes op de 400 meter, ondanks dat ze in de laatste bocht wat ingesloten zat, naar een keurige tijd van 60,22 seconden. Hiermee werd ze derde. Op de 800 meter voor jongens A had Rowan Beun de pech in een wedstrijd te belanden waarbij het tempo in het midden van de wedstrijd veel te traag was. Met een mooie slotronde kwam hij tot een tijd van 2.08.27 minuten wat de 11e plaats betekende.

 

Mooie prestaties bij Abdijcross en Nationale CD Indoor

Bij de Abdijcross in Kerkrade, 3e cross van het Nationale cross circuit, hebben de atleten van Running Team Simba weer prima gepresteerd. Manjorie Janssen, Ellen van Doorn en Yasmine Abbes stonden bij Abdij Rolduc aan de start bij de meisjes B.

© Gisela Maubach

De winnares van de Warandeloop, Anna Hightower, had besloten er een harde wedstrijd van te maken. Manjorie kon haar echter prima volgen maar moest door een valpartij in de laatste 500 meter een klein gaatje laten vallen en kon deze helaas niet meer goedmaken. Ze finishte echter keurig als tweede in 12.39 minuten op slechts twee seconden van winnares Anna. Ellen bereikte in 13.03 minuten de vierde plaats terwijl Yasmine een zevental seconden later als vijfde finishte.

Bij de mannen korte cross finishte A-junior Rowan Beun op een 26e plaats. Een mooie voorbereiding op zijn 800 meter bij het NK indoor voor junioren AB in het weekend van 10/11 februari te Apeldoorn.

In Apeldoorn stonden bij de officieuze Nederlandse indoorkampioenschappen voor CD junioren twee atletes aan de start van de 800 meter voor meisjes C-eerstejaars. Lieke Hoogsteen wist middels een goed gelopen wedstrijd en een hele mooie eindsprint de vierde serie te winnen. Ze liep een persoonlijk record van 2.27.83 minuten. Hierna was het afwachten hoeveel atletes er in de snelste serie van de dag (serie 5) nog sneller dan haar zouden zijn. Dit waren er slechts drie en zodoende behaalde ze dan ook een hele mooie vierde plaats op slechts een halve seconde van het brons. Mare Frauenfelder had haar stempel gedrukt op de derde serie maar kwam in de slotfase net te kort voor de overwinning. In haar eerste 800 meter wedstrijd ooit en eerste indoorwedstrijd ooit liep ze echter een mooie tijd van 2.35. 21 minuten welke goed was voor de tiende plaats.

 

Tischa pakt goud bij “NK” indoor D-junioren

Tischa Braum heeft zaterdagavond bij de officieuze Nederlandse Indoor Kampioenschappen in het Omnisport te Apeldoorn goud behaald op de 1000 meter.

Afbeelding met boom, buiten, persoon, lucht Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Na twee foute startpogingen was het deelnemersveld met tweedejaars D junioren pas bij de derde start goed weg. Tischa had een zeer slechte start maar wist na ruim 200 meter de leiding in de wedstrijd te pakken. Vervolgens liep ze soms een beetje weg en kwamen de concurrentes soms gevaarlijk dichtbij. De finish passeerde ze echter na 3.12.28 minuten als eerste en zodoende kreeg ze bij de prijsuitreiking wederom een gouden medaille omgehangen.