Ellen verbetert PR op de 800 meter

Op vrijdagavond heeft Ellen van Doorn, bij een regenachtige trackmeeting in Wageningen, haar persoonlijk record op de 800 meter verbroken. Ondanks dat het de hele dag hard waaide was het bij de start van de 800 meter windstil. Ellen (MB) was de snelste vrouw van de avond en finishte in een tijd van 2.15.91 minuten.

Idris van Koolwijk en Jeroen Paymans bleven beide twee seconden boven hun persoonlijk record en finishten in respectievelijk 2.09.96 minuten en 2.14.22 minuten.

Op zondag was het weer een stuk minder, kou, regen en wind. In Venlo liep Mare Frauenfelder de Kwaakerrun. Bij deze gezellige loop behaalde Mare een derde plaats op de 2,5 km voor meisjes van 12 – 15 jaar. Ze finishte de afstand in 10.00 minuten.

Tischa Braum (MD) was samen met Yasmine Abbes naar Barendrecht afgereisd voor de Flex-meeting. Het weer was, ondanks het goede haaswerk van Yasmine, te nat en koud voor een toptijd op de 1000 meter. Tischa finishte in 3.06.77 minuten.

Erik en Kaate winnen Maasheggenloop Groeningen

Bij de Contiweb Maasheggenloop in het Noord-Brabantse Groeningen wisten zowel Erik van Rijsewijk als Kaate Mulders hun wedstrijd te winnen.

Op het niet al te gemakkelijke parcours (af en toe een onverhard pad met tractorsporen) won Erik overtuigend de 10 km. Hij finishte in een tijd van 34.59 minuten en had hiermee ruim een minuut voorsprong op de nummer twee.

Bij de meisjes van 9 t/m 12 jaar kreeg de 10-jarige Kaate het niet cadeau maar middels een mooie eindsprint wist ze de wedstrijd naar haar hand te zetten. Ze finishte de 1 km in 3.33 minuten.

 

Manjorie en Mare derde bij de Kramprun

Manjorie Janssen, Ellen van Doorn en Christine Venhuizen gingen gisteravond, samen met 16 andere vrouwen, van start bij de 5 km van de Kramprun in Varsseveld. Er werd hard gestart en al snel hadden de Ugandese Esther Chebet en Roos Blokhuis een voorspong genomen op een achtervolgende groepje van 4 atletes met onder andere Manjorie. Bij het ingaan van de laatste ronde waren Manjorie en Saskia Wijnans overgebleven. Manjorie liep echter zeer sterk en wist in de laatste ronde de derde plaats veilig te stellen en te finishen in een nieuw persoonlijk record van 17.12 minuten. Christine werd keurig dertiende in 18.24 minuten terwijl Ellen in 18.57 minuten, eveneens een nieuw persoonlijk record, als zestiende finishte.

Mare Frauenfelder was in de middag bij de 2 km voor meisjes van 13-15 jaar als derde gefinisht in 7.54 minuten.

Tischa Braum wint goud bij Nationale D-spelen

Vandaag stonden voor de 12 en 13 jarige atleten de Nationale D-spelen op het programma. In het Olympisch Stadion te Amsterdam wist Tischa Braum van Running Team Simba de gouden medaille op de 1000 meter te veroveren. De tweedejaars D-juniore nam vanaf de eerste meters de leiding en liep de eerste 200 meter in een snelle tijd van 35 seconden. Daarna zakte het tempo iets in maar bleef ze aan de leiding lopen. Op 60 meter voor het einde kon ze ook haar laatste concurrente, de Nationale ranglijstaanvoerster Shantell Kwofie, lossen en finishte ze in haar eentje in een mooie tijd van 3.04.25 minuten.

Bij de Dijkenloop in Beneden-Leeuwen won Christine Venhuizen de 5 km. Ze liep de wedstrijd in 18.23 minuten.

Snelle tijden bij Trackmeeting Utrecht

Gisteravond werd in Utrecht de 5e en laatste trackmeeting van dit seizoen georganiseerd. Namens Running Team Simba stonden er 5 atleten aan de start.

Op de 800 meter liepen nieuwelingen Idris van Koolwijk (JB) en Jeroen Paymans (JC) naar een nieuw persoonlijk record. Idris haalde 4 seconden van zijn pr af en finishte in 2.07.33 minuten terwijl Jeroen 3 seconden van zijn pr af liep en finishte in 2.12.90 minuten.

Lieke Hoogsteen (MC) maakte een uitstapje naar de 400 meter en finishte in 63.67 seconden. Bij de meisjes B liep Ellen van Doorn op de 1500 meter eveneens een nieuw persoonlijk record en snoepte met 4.36.01 minuten maar liefst 4 seconden van haar oude pr af.

Tenslotte kwam senior Erik van Rijsewijk in actie op de 5000 meter. Hij kwam helaas twee seconden tekort voor een beste seizoenstijd maar kan met 15.41.14 minuten terugkijken op een prima wedstrijd.

Running Team Simba zoekt hardlooptalent

Running Team Simba uit Nijmegen organiseert, in samenwerking met AV Cifla, op zaterdagmiddag 15 september 2018 talententesten voor jeugdige hardlopers. Ben je tussen 11 en 18 jaar en vind jij hardlopen leuk dan ben je van harte welkom om je hardlooptalent te laten testen. De testen zijn op atletiekbaan Brakkenstein aan de Heemraadstraat te Nijmegen en beginnen op beide dagen om 16:00 uur. Als blijkt dat je over het nodige hardlooptalent beschikt dan mag je vervolgens enkele weken gratis met ons meetrainen.

Voor aanmelden en/of meer informatie over de talententesten kun je contact opnemen met Martijn Venhuizen (info@runningteamsimba.com of tel. 06-46046219).

Running Team Simba is gestart in augustus 2017 en heeft als doel het scouten en opleiden van talentvolle atleten uit Nijmegen en omgeving en daarnaast het trainen en begeleiden van regionale/nationale topatleten. In juli behaalden Manjorie Janssen en Yasmine Abbes een top 8 klassering bij de Europese Kampioenschappen onder 18 jaar in het Hongaarse Györ. Voor meer informatie over Running Team Simba zie ook: www.runningteamsimba.com

Lieke 9e bij Nationale C-spelen, Mare 26e

Op de eerste dag van de Nationale C-spelen in Amsterdam liepen Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder de 800 meter. Helaas hadden beide de pech om als één van de snelsten in hun serie te zijn ingedeeld waardoor ze veel kopwerk moesten doen.

Mare liep in de tweede van vijf series. Na 350 meter kwam ze aan de leiding te lopen maar moest deze helaas in de laatste 100 meter weer afstaan, ze werd tweede in haar serie.  Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor haar maar desondanks kwam ze wel tot haar beste seizoenprestatie en verbrak haar persoonlijk record in de buitenlucht. Ze finishte in 2.38.61 minuten en werd daarmee overall 26e.

In de vierde serie kwam Lieke aan de start. In de eerste 500 meter kon ze prima een ander meisje volgen waarna ze het in de laatste 300 meter in haar eentje moest doen. Ze won de serie in een nieuw persoonlijk record van 2.23.61 minuten en bereikte daarmee overall een 9e positie.

 

Manjorie, Lieke en Idris lopen PR op de 800 meter

Op vrijdagavond 3 augustus liepen Manjorie Janssen, Lieke Hoogsteen en Idris van Koolwijk een 800 meter in Utrecht. Manjorie verbrak bij de meisjes B haar persoonlijk record tot 2.13.31 minuten en werd hiermee keurig derde. Lieke, nog junior C, liep eveneens bij de meisjes B en finishte als 7e in een nieuw persoonlijk record van 2.24.27 minuten. Idris traint sinds kort mee bij Running Team Simba en liep bij de jongens B naar een keurige 2.11.33 minuten, ook voor hem een persoonlijk record.

Ellen loopt PR op de 1500 meter

Afgelopen vrijdag was er in Utrecht een trackmeeting waarbij drie atleten van Running Team Simba aan de start verschenen.

Ellen van Doorn en Lieke Hoogsteen (MC) gingen van start op de 1500 meter voor meisjes B. Ellen zat helaas in een rommelige serie (veel duwen en trekken, weinig tempo) maar wist desondanks toch haar persoonlijk record aan te scherpen tot 4.40.38 minuten en werd hiermee keurig tweede. Lieke debuteerde op deze afstand maar had helaas wat kleine pijntjes. Ze finishte als negende in een tijd van 5.12.08 minuten.

Op de 800 meter kwam Rowan Beun in actie. De eerste ronde liep met 62 seconden voorspoedig maar helaas leverde hij in de tweede ronde teveel in. Hij werd bij de jongens A dertiende in 2.09.20 minuten.

Lieke Hoogsteen (foto R. Simons)