Meisjes B Nederlands Cross Kampioen

Vandaag (zondag 11 maart) vonden in Amstelveen de Nederlandse cross Kampioenschappen plaats. De organisatie had, met hulp van de weergoden, in het Amsterdamse bos een loodzwaar parcours uitgezet. De atletes van Running Team Simba veroverden maar liefst drie medailles.

De meisjes B liepen twee rondes van twee kilometer. Manjorie Janssen uit Berg en Dal kwam in de eindsprint drie seconden te kort voor de overwinning en veroverde de zilveren medaille, Ellen van Doorn uit Nijmegen bereikte de zesde plaats terwijl Yasmine Abbes uit Mook de achtste plaats behaalde. Door deze drie zeer goede individuele prestaties veroverden ze in het teamklassement, allen zijn lid van A.V. Cifla, de gouden medaille.

In de ochtend had Tischa Braum uit Nijmegen een gouden medaille gewonnen bij de meisjes D, zij had na een gelopen afstand van 1,6 km een voorsprong van twee seconden op de nummer twee. Mare Frauenfelder uit Nijmegen bereikte bij de meisjes C de 32e plaats.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.