Mooie prestaties bij Abdijcross en Nationale CD Indoor

Bij de Abdijcross in Kerkrade, 3e cross van het Nationale cross circuit, hebben de atleten van Running Team Simba weer prima gepresteerd. Manjorie Janssen, Ellen van Doorn en Yasmine Abbes stonden bij Abdij Rolduc aan de start bij de meisjes B.

© Gisela Maubach

De winnares van de Warandeloop, Anna Hightower, had besloten er een harde wedstrijd van te maken. Manjorie kon haar echter prima volgen maar moest door een valpartij in de laatste 500 meter een klein gaatje laten vallen en kon deze helaas niet meer goedmaken. Ze finishte echter keurig als tweede in 12.39 minuten op slechts twee seconden van winnares Anna. Ellen bereikte in 13.03 minuten de vierde plaats terwijl Yasmine een zevental seconden later als vijfde finishte.

Bij de mannen korte cross finishte A-junior Rowan Beun op een 26e plaats. Een mooie voorbereiding op zijn 800 meter bij het NK indoor voor junioren AB in het weekend van 10/11 februari te Apeldoorn.

In Apeldoorn stonden bij de officieuze Nederlandse indoorkampioenschappen voor CD junioren twee atletes aan de start van de 800 meter voor meisjes C-eerstejaars. Lieke Hoogsteen wist middels een goed gelopen wedstrijd en een hele mooie eindsprint de vierde serie te winnen. Ze liep een persoonlijk record van 2.27.83 minuten. Hierna was het afwachten hoeveel atletes er in de snelste serie van de dag (serie 5) nog sneller dan haar zouden zijn. Dit waren er slechts drie en zodoende behaalde ze dan ook een hele mooie vierde plaats op slechts een halve seconde van het brons. Mare Frauenfelder had haar stempel gedrukt op de derde serie maar kwam in de slotfase net te kort voor de overwinning. In haar eerste 800 meter wedstrijd ooit en eerste indoorwedstrijd ooit liep ze echter een mooie tijd van 2.35. 21 minuten welke goed was voor de tiende plaats.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.