NK junioren: Goud en zilver voor Yasmine, zilver voor Ellen

Op de tweede dag van de Nederlandse indoor Kampioenschappen hebben Yasmine Abbes en Ellen van Doorn drie medailles gewonnen.

Yasmine en Ellen gingen vandaag van start in de finale 1500 meter voor meisjes B (onder 18 jaar). Het werd een snelle wedstrijd waarin Ellen na 400 meter de leiding overnam van Laura van Langen en deze behield tot ongeveer 1200 meter. Op dat moment werd ze gepasseerd door Yasmine die dankzij een sterke laatste 300 meter de wedstrijd wist te winnen in 4.33.21 minuten. Ellen behaalde het zilver in 4.34.07 minuten, voor haar de eerste nationale medaille.

De finale 800 meter, met daarin nogmaals Yasmine, werd eveneens vandaag gelopen. In deze wedstrijd pakte Yasmine na 100 meter de leiding en behield deze tot ongeveer 650 meter. Helaas was ze niet opgewassen tegen de sterke eindsprint van Amina Maatoug uit Leiden, maar wist in een tijd van 2.19.72 minuten wel de zilveren medaille te behalen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.