Manjorie verdedigt haar Nederlandse titel 3000 meter indoor met verve!

Op de eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen indoor stonden 6 atleten van Running Team Simba aan de start van de 3000 meter, 1500 meter series en 800 meter series.

Manjorie Janssen verdedigde bij de meisjes B haar Nederlandse titel op de 3000 meter. De voornaamste concurrente voor Manjorie was Anna Hightower uit Arnhem. In het eerste gedeelte van de wedstrijd nam Manjorie de leiding en behield deze tot ongeveer 1800 meter waarna ze leiding overgaf aan Anna. Op het slotakkoord van Manjorie, een laatste 200 meter van 31.3 seconden had Anna geen antwoord waardoor Manjorie haar titel met verve verdedigde. Ze finishte in een tijd van 9.47.08 minuten.

©Atletiekunie.nl (Coen Schilderman)

Bij de 800 meter series stonden 3 meisjes B en 1 jongen A aan de start. Yasmine Abbes startte in de eerste serie en won deze vrij gemakkelijk in 2.17.98 minuten. Hiermee kwalificeerde ze zich rechtstreeks voor de finale van morgen. In de tweede serie startte Tischa Braum (nog maar eerstejaars C). Het was een erg trage serie waarbij er pas in de laatste 200 meter hard gesprint werd. Tischa liep deze laatste ronde in een hele goede 30.7 seconden maar haar derde plaats in de serie en eindtijd van 2.32.73 minuten was niet genoeg voor de finale. Tenslotte kwam Lieke Hoogsteen (tweedejaars C) in de derde serie in actie. Deze serie ging een stuk vlotter en was qua tempo ideaal voor Lieke. Ze verbeterde haar persoonlijk record met ruim drie seconden tot 2.20.81 minuten en finishte hiermee als derde in haar serie. Overall werd ze hiermee keurig 9e. Idris van Koolwijk startte bij de jongens A in de vierde serie en liep een zeer constante wedstrijd. Hij werd eveneens derde in zijn serie en verbeterde zijn persoonlijk record met ruim 1 seconde tot 2.04.35 minuten. Overall was dit goed voor de 11e plaats.

Op de 1500 meter series kwamen Ellen van Doorn en Yasmine Abbes in actie. Yasmine heeft er voor gekozen om dit weekend zowel de 800 meter als de 1500 meter te lopen. Ze probeerde daarom de series zo goed mogelijk door te komen zonder al te veel energie te spenderen. Ze nam hierbij wel de nodige risico’s maar wist uiteindelijk de eerste serie als 3e te finishen (in 5.05.96 minuten) en wist zich hiermee ook op deze afstand rechtstreeks te plaatsen voor de finale van morgen. Ellen van Doorn liep in de tweede serie en wist, middels eveneens een derde plaats, zich ook te plaatsen voor de finale. Zij finishte in 5.01.45 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.