clean sweep voor meisjes B bij Sylvestercross

Traditioneel sluiten veel Nederlandse atleten het jaar af met de Sylvestercross in de Soester duinen. Het parcours lag er droog bij en de temperatuur was met 10 graden erg aangenaam.

Bij de meisjes B lieten de meisjes van Running Team Simba zich vanaf de start goed van voren zien en maakten de wedstrijd hard. In de tweede ronde wisten  Ellen van Doorn en Manjorie Janssen weg te lopen en werden op korte afstand gevolgd door Yasmine Abbes en Anna Hightower. In de laatste meters door het losse zand wist Ellen de overwinning voor zich op te eisen en won de 3,2 km in 12.32 minuten. Manjorie volgde op 2 seconden en Yasmine wist de strijd om de derde plaats in haar voordeel te beslissen. Ze finishte na een zeer sterke eindfase op slechts 3 seconden van Manjorie. De atletes wisten zodoende een reeds erg mooi 2018 te bekronen met een clean sweep.

Tischa Braum ging van start bij de meisjes junioren C. Ze liep een solide wedstrijd en finishte de 2 km als 9e in 8.13 minuten. Twee weken eerder was ze bij de Amsterdamse Boscross nog als 5e gefinisht. Idris van Koolwijk (junior A) had gekozen voor de korte cross bij de mannen senioren. Hij werd 67e en liep de 3,2 km in 12.53 minuten. Tenslotte liep Erik van Rijsewijk de lange cross. In het sterke internationale veld werd hij keurig 42e (10,4 km in 40.13 minuten).

In de afgelopen weken waren de Simba atleten eveneens nog actief bij vele andere wedstrijden. Zo won Kaate Mulders op tweede kerstdag de kinderloop bij de Kerstloop in Gennep, ze won de 800 meter in 2.42 minuten wat tevens een verbetering betekende van het 20 jaar oude parcoursrecord. Bij de Nijverdalse Bergcross behaalde Mare Frauenfelder op zaterdag 8 december bij de meisjes tot en met 16 jaar een tweede plaats. Jeroen Paymans werd zaterdag 22 december 4e (junioren B) bij de Neelderveldloop in Roermond en liep een week eerder zijn eerste 800 meter indoor (Düsseldorf) in een tijd van 2.21.97 minuten. Lieke Hoogsteen liep op zondag 23 december haar eerste indoorwedstrijd van dit seizoen bij de Try Out Games in Apeldoorn en werd daar bij de meisjes C derde in 2.26.56 minuten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.