Tischa pakt goud bij Nationale CD indoor

Bij de nationale CD indoor te Apeldoorn heeft Tischa Braum een gouden medaille behaald op de 800 meter voor meisjes C eerstejaars. Tischa pakte met een snelle start vanaf het begin de leiding en behield deze, ondanks aandringen van de concurrentie, tot aan de finish. Ze finishte in een prima tijd van 2.25.19 minuten.

Bij de meisjes C tweedejaars kwamen op de 800 meter Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder aan de start. Mare won haar serie in een nieuw persoonlijk record van 2.32.10 minuten en behaalde hiermee overall de 9e plaats. Lieke was geplaatst in de snelste serie en dat was zeker de eerste ronde goed te merken. Enkele meiden vlogen in een rondje van ongeveer 30 seconden over de baan. Lieke hield haar hoofd er goed bij en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar de 5e plaats. Ze liep een nieuw persoonlijk indoor record van 2.23.87 minuten.

Rafael Tromp liep de 1500 meter bij de jongens C tweedejaars. Ondanks dat het pas zijn tweede wedstrijd was op deze afstand won hij zijn serie in eveneens een nieuw persoonlijk record van 4.53.61 minuten, overall werd hij knap 10e.

 

 

 

clean sweep voor meisjes B bij Sylvestercross

Traditioneel sluiten veel Nederlandse atleten het jaar af met de Sylvestercross in de Soester duinen. Het parcours lag er droog bij en de temperatuur was met 10 graden erg aangenaam.

Bij de meisjes B lieten de meisjes van Running Team Simba zich vanaf de start goed van voren zien en maakten de wedstrijd hard. In de tweede ronde wisten  Ellen van Doorn en Manjorie Janssen weg te lopen en werden op korte afstand gevolgd door Yasmine Abbes en Anna Hightower. In de laatste meters door het losse zand wist Ellen de overwinning voor zich op te eisen en won de 3,2 km in 12.32 minuten. Manjorie volgde op 2 seconden en Yasmine wist de strijd om de derde plaats in haar voordeel te beslissen. Ze finishte na een zeer sterke eindfase op slechts 3 seconden van Manjorie. De atletes wisten zodoende een reeds erg mooi 2018 te bekronen met een clean sweep.

Tischa Braum ging van start bij de meisjes junioren C. Ze liep een solide wedstrijd en finishte de 2 km als 9e in 8.13 minuten. Twee weken eerder was ze bij de Amsterdamse Boscross nog als 5e gefinisht. Idris van Koolwijk (junior A) had gekozen voor de korte cross bij de mannen senioren. Hij werd 67e en liep de 3,2 km in 12.53 minuten. Tenslotte liep Erik van Rijsewijk de lange cross. In het sterke internationale veld werd hij keurig 42e (10,4 km in 40.13 minuten).

In de afgelopen weken waren de Simba atleten eveneens nog actief bij vele andere wedstrijden. Zo won Kaate Mulders op tweede kerstdag de kinderloop bij de Kerstloop in Gennep, ze won de 800 meter in 2.42 minuten wat tevens een verbetering betekende van het 20 jaar oude parcoursrecord. Bij de Nijverdalse Bergcross behaalde Mare Frauenfelder op zaterdag 8 december bij de meisjes tot en met 16 jaar een tweede plaats. Jeroen Paymans werd zaterdag 22 december 4e (junioren B) bij de Neelderveldloop in Roermond en liep een week eerder zijn eerste 800 meter indoor (Düsseldorf) in een tijd van 2.21.97 minuten. Lieke Hoogsteen liep op zondag 23 december haar eerste indoorwedstrijd van dit seizoen bij de Try Out Games in Apeldoorn en werd daar bij de meisjes C derde in 2.26.56 minuten.

Manjorie Janssen Nederlands Kampioen 3000 meter, Yasmine Abbes derde op de 800 meter

Dit weekend werden in het Omnisport te Apeldoorn de Nationale Indoor Kampioenschappen voor junioren AB georganiseerd. Running Team Simba was hierbij vertegenwoordigd met 4 atleten.

Op zaterdag behaalde Manjorie Janssen de overwinning op de 3000 meter voor meisjes B. Manjorie pakte vanaf 200 meter de leiding en stond deze niet meer af. Ze finishte in een nieuw persoonlijk record van 9.53.55 minuten en had hiermee zestien seconden voorsprong op de nummer twee.

Yasmine Abbes had zich via een overwinning in de series op de zaterdag geplaatst voor de finale 800 meter meisjes B op de zondag. In deze snelle finale kwam ze in de laatste van vier ronden te kort voor de overwinning maar mocht met een tijd van 2.15.68 minuten wel het brons mee naar huis nemen. Ze miste het zilver op slechts 13/100 van een seconde.

Rowan Beun liep op de 800 meter voor jongens A een nieuw persoonlijk record van 2.06.97 minuten en bereikte daarmee de zestiende plaats. Lieke Hoogsteen liep als C-juniore mee bij de meisjes B en behaalde daar in 2.31.48 minuten een knappe achttiende positie.

 

Tischa wint Mastboscross, Manjorie tweede

Bij de Mastboscross in Breda hebben de atletes van Running Team Simba weer van zich doen spreken.

Tischa Braum won overtuigend bij de meisjes D, ze had bij de finish 6 seconden voorsprong op Amy de Graaf. Doordat ze inmiddels 3 van de 5 nationale crosswedstrijden heeft gewonnen is ze tevens winnares van Nationale Cross Circuit.

Bij de meisjes B was het tot de laatste ronde zeer spannend, de kopgroep bestond uit 4 atletes met daarbij zowel Manjorie Janssen als Ellen van Doorn. In de laatste ronde liepen Manjorie en Anna Hightower weg bij Ellen en Sarah Peerik. De wedstrijd werd echter pas in de laatste meters beslist, Manjorie verloor de eindsprint voor de overwinning. Ellen had met nog 300 meter te gaan een klein gaatje naar Sarah maar werd helaas in de laatste meters toch nog ingehaald en bereikte zodoende een vierde plaats.

Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder liepen een goede wedstrijd bij de meisjes C en werden respectievelijk 12e en 20e.

Gistermiddag waren 2 atleten afgereisd naar de 10e AV PEC 1910 indoormeeting te Apeldoorn. Bij de meisjes B liep Yasmine Abbes op de 400 meter, ondanks dat ze in de laatste bocht wat ingesloten zat, naar een keurige tijd van 60,22 seconden. Hiermee werd ze derde. Op de 800 meter voor jongens A had Rowan Beun de pech in een wedstrijd te belanden waarbij het tempo in het midden van de wedstrijd veel te traag was. Met een mooie slotronde kwam hij tot een tijd van 2.08.27 minuten wat de 11e plaats betekende.

 

Mooie prestaties bij Abdijcross en Nationale CD Indoor

Bij de Abdijcross in Kerkrade, 3e cross van het Nationale cross circuit, hebben de atleten van Running Team Simba weer prima gepresteerd. Manjorie Janssen, Ellen van Doorn en Yasmine Abbes stonden bij Abdij Rolduc aan de start bij de meisjes B.

© Gisela Maubach

De winnares van de Warandeloop, Anna Hightower, had besloten er een harde wedstrijd van te maken. Manjorie kon haar echter prima volgen maar moest door een valpartij in de laatste 500 meter een klein gaatje laten vallen en kon deze helaas niet meer goedmaken. Ze finishte echter keurig als tweede in 12.39 minuten op slechts twee seconden van winnares Anna. Ellen bereikte in 13.03 minuten de vierde plaats terwijl Yasmine een zevental seconden later als vijfde finishte.

Bij de mannen korte cross finishte A-junior Rowan Beun op een 26e plaats. Een mooie voorbereiding op zijn 800 meter bij het NK indoor voor junioren AB in het weekend van 10/11 februari te Apeldoorn.

In Apeldoorn stonden bij de officieuze Nederlandse indoorkampioenschappen voor CD junioren twee atletes aan de start van de 800 meter voor meisjes C-eerstejaars. Lieke Hoogsteen wist middels een goed gelopen wedstrijd en een hele mooie eindsprint de vierde serie te winnen. Ze liep een persoonlijk record van 2.27.83 minuten. Hierna was het afwachten hoeveel atletes er in de snelste serie van de dag (serie 5) nog sneller dan haar zouden zijn. Dit waren er slechts drie en zodoende behaalde ze dan ook een hele mooie vierde plaats op slechts een halve seconde van het brons. Mare Frauenfelder had haar stempel gedrukt op de derde serie maar kwam in de slotfase net te kort voor de overwinning. In haar eerste 800 meter wedstrijd ooit en eerste indoorwedstrijd ooit liep ze echter een mooie tijd van 2.35. 21 minuten welke goed was voor de tiende plaats.

 

Tischa pakt goud bij “NK” indoor D-junioren

Tischa Braum heeft zaterdagavond bij de officieuze Nederlandse Indoor Kampioenschappen in het Omnisport te Apeldoorn goud behaald op de 1000 meter.

Afbeelding met boom, buiten, persoon, lucht Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Na twee foute startpogingen was het deelnemersveld met tweedejaars D junioren pas bij de derde start goed weg. Tischa had een zeer slechte start maar wist na ruim 200 meter de leiding in de wedstrijd te pakken. Vervolgens liep ze soms een beetje weg en kwamen de concurrentes soms gevaarlijk dichtbij. De finish passeerde ze echter na 3.12.28 minuten als eerste en zodoende kreeg ze bij de prijsuitreiking wederom een gouden medaille omgehangen.

 

Yasmine verbetert PR 800 meter

Yasmine Abbes heeft vandaag bij de Sotra Track Meeting in Apeldoorn haar persoonlijk record op de 800 meter verbeterd tot een tijd van 2.14.73 minuten. Yasmine ging in de zesde serie van start en had goede tegenstand aan enkele gelouterde vrouwen senioren. Ze had haar wedstrijd goed opgebouwd, werd derde in haar serie en was de snelste juniore B.

Tischa wint 800 meter in Düsseldorf

Tischa Braum was zondag afgereisd naar Düsseldorf om daar deel te nemen aan een 800 meter. Ze hoopte sneller te zijn dan haar persoonlijk outdoor record maar hardlopen in een benauwde hal op een rondbaan van 200 meter is toch even iets anders dan in buitenlucht op een rondbaan van 400 meter. De 12-jarige won in een klasse (Meisjes U16) met twee jaar oudere meisjes echter vrij gemakkelijk en finishte in een tijd van 2.31.74 minuten.

 

Mooie prestaties in Apeldoorn, ‘s-Heerenberg, Deurne en Landgraaf.

Afgelopen zondag waren de atleten van Running Team Simba actief in Apeldoorn (indoor, try-out Games), ‘s-Heerenberg (Montferlandrun over 15 km), Deurne (Zandboscross) en Landgraaf (Kapeller Bosloop).

Bij de indoorwedstrijd te Apeldoorn verbeterden Yasmine Abbes (MB) en Lieke Hoogsteen (MC) hun persoonlijke records. Yasmine dook in een prima opgebouwde wedstrijd voor het eerst onder de 60 seconden barrière en kwam na 59.87 seconden als eerste van alle vrouwen over de streep. Lieke liep de 800 meter en werd in 2.29.04 minuten keurig vierde.

Christine Venhuizen had gekozen voor de 15 km lange klassieker, de Montferlandrun. Ze liep een erg goede wedstrijd en wist haar persoonlijke record uit 2013 tot 16 seconden te benaderen. Ze finishte als 8e bij de vrouwen (1e 35+) in 55.48 minuten.

Bij de Zandboscross in Deurne kwamen Mare Frauenfelder en Erik van Rijsewijk aan de start. Mare had een sublieme start maar zakte in de tweede helft wat weg, ze finishte bij de meisjes C als vierde.  Erik liep een prima wedstrijd bij de mannen senioren (lange cross) en bereikte 37 seconden achter de winnaar als 5e de eindstreep.

Rowan Beun was naar Landgraaf afgereisd voor de 34e Sjef van Ooyen Kapellerbosloop. Bij de jongens A bereikte hij de derde plaats in 23.22 minuten (een cross over 5,4 km)