Manjorie en Yasmine op het podium bij de Abdijcross

Op de zondag werd bij de Abdij in Kerkrade de 55e internationale Abdijcross georganiseerd, tevens onderdeel van het Nationale Cross Circuit. Namens Running Team Simba stonden drie atletes aan de start. Manjorie Janssen, Yasmine Abbes en Ellen van Doorn streden samen met Anna Hightower uit Arnhem bij de meisjes B om de overwinning. Bij het ingaan van de laatste ronde waren alle vier meiden nog in de kopgroep terug te vinden. Als eerste moest Ellen de kopgroep laten gaan en in de laatste kilometer was het tempo eveneens te hoog voor Yasmine. In de laatste 150 meter moest Manjorie ook het antwoord schuldig blijven op de eindsprint van Anna. Anna werd zodoende eerste en de meiden van Simba werden keurig tweede (Manjorie), derde (Yasmine) en vierde (Ellen).

Kaate Mulders stond op de zondag aan de start van de Leemkuilcross in Nijmegen. De slechts 10-jarige atlete wist zelfs de derde plaats te behalen bij de meisjes van 11 tot 16 jaar, slechts 6 seconden achter de winnares, maar behaalde in haar eigen leeftijdscategorie afgetekend de overwinning. Tevens werd ze winnares van het crosscircuit Rijk van Nijmegen.

clean sweep voor meisjes B bij Sylvestercross

Traditioneel sluiten veel Nederlandse atleten het jaar af met de Sylvestercross in de Soester duinen. Het parcours lag er droog bij en de temperatuur was met 10 graden erg aangenaam.

Bij de meisjes B lieten de meisjes van Running Team Simba zich vanaf de start goed van voren zien en maakten de wedstrijd hard. In de tweede ronde wisten  Ellen van Doorn en Manjorie Janssen weg te lopen en werden op korte afstand gevolgd door Yasmine Abbes en Anna Hightower. In de laatste meters door het losse zand wist Ellen de overwinning voor zich op te eisen en won de 3,2 km in 12.32 minuten. Manjorie volgde op 2 seconden en Yasmine wist de strijd om de derde plaats in haar voordeel te beslissen. Ze finishte na een zeer sterke eindfase op slechts 3 seconden van Manjorie. De atletes wisten zodoende een reeds erg mooi 2018 te bekronen met een clean sweep.

Tischa Braum ging van start bij de meisjes junioren C. Ze liep een solide wedstrijd en finishte de 2 km als 9e in 8.13 minuten. Twee weken eerder was ze bij de Amsterdamse Boscross nog als 5e gefinisht. Idris van Koolwijk (junior A) had gekozen voor de korte cross bij de mannen senioren. Hij werd 67e en liep de 3,2 km in 12.53 minuten. Tenslotte liep Erik van Rijsewijk de lange cross. In het sterke internationale veld werd hij keurig 42e (10,4 km in 40.13 minuten).

In de afgelopen weken waren de Simba atleten eveneens nog actief bij vele andere wedstrijden. Zo won Kaate Mulders op tweede kerstdag de kinderloop bij de Kerstloop in Gennep, ze won de 800 meter in 2.42 minuten wat tevens een verbetering betekende van het 20 jaar oude parcoursrecord. Bij de Nijverdalse Bergcross behaalde Mare Frauenfelder op zaterdag 8 december bij de meisjes tot en met 16 jaar een tweede plaats. Jeroen Paymans werd zaterdag 22 december 4e (junioren B) bij de Neelderveldloop in Roermond en liep een week eerder zijn eerste 800 meter indoor (Düsseldorf) in een tijd van 2.21.97 minuten. Lieke Hoogsteen liep op zondag 23 december haar eerste indoorwedstrijd van dit seizoen bij de Try Out Games in Apeldoorn en werd daar bij de meisjes C derde in 2.26.56 minuten.

Kaate Limburgs Cross Kampioen; Rafael wint Zandboscross

Afgelopen zondag werden in Landgraaf, bij de 35e Kapellerbosloop, de Limburgse Cross Kampioenschappen georganiseerd. Bij de meisjes pupillen A won Kaate Mulders met grote overmacht en mag zich dit jaar Limburgs Cross Kampioen noemen. Ze liep de 1000 meter in 3.54 minuten.

Rafael Tromp en Jeroen Paymans waren naar Deurne afgereisd voor de 35e Zandboscross. Mede dankzij een mooie eindsprint wist Rafael bij de jongens C de overwinning voor zich op te eisen. Hij finishte de 3,095 km in 11.41 minuten. Jeroen liep mee bij de jongens B en behaalde daar een hele mooie derde plaats, hij liep de 3,095 km in 11.38 minuten.

Bij de Montferlandrun in ‘s-Heerenberg liep Erik van Rijsewijk in de stromende regen een wedstrijd over 15 km. Bij de mannen senioren behaalde hij in 52.52 minuten de 43e plaats.

Yasmine tweede bij Warandeloop

Afgelopen weekend stonden zeven atleten van Running Team Simba aan de start van de grootste crosswedstrijd in Nederland, de Warandeloop in Tilburg.

Yasmine Abbes liep op de zondagochtend mee bij de meisjes B. In de laatste van 3 rondjes (in totaal 3,8 km) kon ze helaas net niet aanhaken bij een versnellende Amina Maatoug maar wist wel een hele mooie tweede plaats te behalen. Ze finishte in 13.32 minuten.

Op de zaterdag had Kaate Mulders bij de meisjes pupillen A een slechte start maar wist in de loop van de wedstrijd vele meisjes in te halen om uiteindelijk als vierde te finishten, slechts 1 seconde achter de nummer twee en drie.

Ellen van Doorn en Manjorie Janssen, beide nog meisje B, liepen in Tilburg mee bij een oudere leeftijdscategorie oftewel de meisjes A. Aangezien de eerste zes Nederlandse atletes zich zouden kwalificeren voor de Europese Cross Kampioenschappen, die over twee weken in Tilburg plaatsvinden, stond er wel wat op het spel. Ze liepen lange tijd in een groepje voor de 6e (Nederlandse) positie maar moesten in de laatste 600 meter hun meerdere erkennen in Anna Hightower. Ellen finishte op een hele knappe 8e plaats (7e Nederlandse) terwijl Manjorie 10e werd (8e Nederlandse).

Rafael Tromp liep zijn eerste nationale cross wedstrijd en finishte bij de jongens junioren C tweedejaars keurig als 24e. Bij de Jongens A finishte Abdi Hassan na 6,3 km lopen op een 25e plaats. Tischa Braum liep mee bij de meisjes C eerstejaars, ze liep het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de leiding maar haalde helaas niet de finish.

Ellen pakt winst bij Crosscup Mol

Gisteren stonden er atleten van Running Team Simba aan de start van de Belgische Crosscup in Mol, Maldense Bosloop en de 3e Maalbeekcross in Belfeld.

Vier atletes waren afgereisd naar de Crosscup in Mol, een mooie openingsklassieker langs het Zilvermeer in België. Ellen van Doorn en Yasmine Abbes liepen mee bij de meisjes Scholieren (MB) en mochten over het strand en door de bossen een afstand van 2600 meter afleggen. Yasmine had een hele goede start en pakte aan het begin van de eerste ronde de leiding. Na 1 klein rondje kwam Ellen echter weer als eerste op het strand en sloeg een klein gaatje met Yasmine en een Belgisch meisje. Ze won de wedstrijd in een tijd van 9.48 minuten. In de laatste ronde wist Yasmine de Belgische te lossen en finishte als tweede op 5 seconden achterstand.

Manjorie Janssen (MB) liep mee bij de meisjes A die bij deze wedstrijd tegelijk van start gingen met de vrouwen senioren en masters. In het grote veld wist ze zich goed staande te houden en na 5,5 km knap als derde te finishen achter een Ierse en Belgische junior. Overall werd ze in het sterke veld 20e in 21.24 minuten. Tenslotte kwam op het einde van de dag Abdi Hassan in actie. Hij had het niet gemakkelijk op het strand en werd na 6,2 km 22e in 22.07 minuten.

Drie jongens van Running Team Simba waren afgereisd naar het Limburgse Belfeld voor de 3e Maalbeekcross. In de Maalbeekse bossen en op de weilanden van voormalige topatleet Sander Schutgens werden Rafael Tromp en Idris van Koolwijk keurig derde bij respectievelijk de jongens C en jongens A. Jeroen Paymans kwam helaas net een paar seconden tekort voor het podium bij de jongens B.

Bij de Bosloop won Kaate Mulders de 2 km in een nieuw parcoursrecord van 7.37 minuten. Christine Venhuizen werd tweede bij de 5 km in 17.26 minuten.

 

 

Manjorie en Ellen snel bij WK veldlopen voor scholieren

Vanmiddag vonden in Parijs de ISF Wereldkampioenschappen veldlopen voor scholieren plaats. In het park (Champ de Mars) rondom de Eifeltoren gingen de Simba atletes Manjorie Janssen en Ellen van Doorn samen met enkele andere atletes van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen van start op de 4 km voor meisjes.

De start van beide atletes was super en ze zaten dan ook meteen in de kopgroep. De kopgroep werd na de eerste ronde door enkele forse versnellingen van de Marokkaanse en Australische meisjes flink uit elkaar getrokken en zowel Manjorie als Ellen moesten de kopgroep laten gaan. Manjorie finishte na drie ronden als 6e in 14.14 minuten, ze had een achterstand van slechts 20 seconden op de winnares Abbey Rockliff uit Australië. Ellen bereikte in 14.42 minuten als 15e de finish. Als scholierenteam bereikte het Stedelijk Gym de 12e plaats.

In de Nederlandse historie van het WK veldlopen voor scholieren was er maar 1 atlete die ooit een hogere positie behaalde dan Manjorie, Susan Krumins (Kuijken) werd in 2002 vijfde. Zij liep destijds eveneens voor het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

Meisjes B Nederlands Cross Kampioen

Vandaag (zondag 11 maart) vonden in Amstelveen de Nederlandse cross Kampioenschappen plaats. De organisatie had, met hulp van de weergoden, in het Amsterdamse bos een loodzwaar parcours uitgezet. De atletes van Running Team Simba veroverden maar liefst drie medailles.

De meisjes B liepen twee rondes van twee kilometer. Manjorie Janssen uit Berg en Dal kwam in de eindsprint drie seconden te kort voor de overwinning en veroverde de zilveren medaille, Ellen van Doorn uit Nijmegen bereikte de zesde plaats terwijl Yasmine Abbes uit Mook de achtste plaats behaalde. Door deze drie zeer goede individuele prestaties veroverden ze in het teamklassement, allen zijn lid van A.V. Cifla, de gouden medaille.

In de ochtend had Tischa Braum uit Nijmegen een gouden medaille gewonnen bij de meisjes D, zij had na een gelopen afstand van 1,6 km een voorsprong van twee seconden op de nummer twee. Mare Frauenfelder uit Nijmegen bereikte bij de meisjes C de 32e plaats.

Christine wint 4 km Berden Voorjaarsloop

Gisterochtend waren twee atleten van Running Team Simba afgereisd naar Venlo voor de Berden Voorjaarsloop. Na een zeer koude week was dit ook wel een hele mooie benaming van deze loop want met een oplopende temperatuur, een aangenaam zonnetje en in de middag een wat aantrekkende wind waren het prima loopomstandigheden.

Christine Venhuizen had gekozen voor de 4 km. In een prima tijd van 14.05 minuten finishte ze als eerste vrouw en werd ze overall zelfs vierde.

Erik van Rijsewijk liep als voorbereiding op het NK halve marathon (over drie weken een onderdeel van de Venloop) de 15 km. Erik had het niet gemakkelijk en finishte in 53.36 minuten als 7e (5e bij de mannen senioren).

Een week eerder liep Mare Frauenfelder de Karpencross in Eindhoven. Onder koude omstandigheden, een bevroren parcours en sterk bezette wedstrijd werd ze bij de meisjes C keurig zesde.

Tischa wint Mastboscross, Manjorie tweede

Bij de Mastboscross in Breda hebben de atletes van Running Team Simba weer van zich doen spreken.

Tischa Braum won overtuigend bij de meisjes D, ze had bij de finish 6 seconden voorsprong op Amy de Graaf. Doordat ze inmiddels 3 van de 5 nationale crosswedstrijden heeft gewonnen is ze tevens winnares van Nationale Cross Circuit.

Bij de meisjes B was het tot de laatste ronde zeer spannend, de kopgroep bestond uit 4 atletes met daarbij zowel Manjorie Janssen als Ellen van Doorn. In de laatste ronde liepen Manjorie en Anna Hightower weg bij Ellen en Sarah Peerik. De wedstrijd werd echter pas in de laatste meters beslist, Manjorie verloor de eindsprint voor de overwinning. Ellen had met nog 300 meter te gaan een klein gaatje naar Sarah maar werd helaas in de laatste meters toch nog ingehaald en bereikte zodoende een vierde plaats.

Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder liepen een goede wedstrijd bij de meisjes C en werden respectievelijk 12e en 20e.

Gistermiddag waren 2 atleten afgereisd naar de 10e AV PEC 1910 indoormeeting te Apeldoorn. Bij de meisjes B liep Yasmine Abbes op de 400 meter, ondanks dat ze in de laatste bocht wat ingesloten zat, naar een keurige tijd van 60,22 seconden. Hiermee werd ze derde. Op de 800 meter voor jongens A had Rowan Beun de pech in een wedstrijd te belanden waarbij het tempo in het midden van de wedstrijd veel te traag was. Met een mooie slotronde kwam hij tot een tijd van 2.08.27 minuten wat de 11e plaats betekende.

 

Mooie prestaties bij Abdijcross en Nationale CD Indoor

Bij de Abdijcross in Kerkrade, 3e cross van het Nationale cross circuit, hebben de atleten van Running Team Simba weer prima gepresteerd. Manjorie Janssen, Ellen van Doorn en Yasmine Abbes stonden bij Abdij Rolduc aan de start bij de meisjes B.

© Gisela Maubach

De winnares van de Warandeloop, Anna Hightower, had besloten er een harde wedstrijd van te maken. Manjorie kon haar echter prima volgen maar moest door een valpartij in de laatste 500 meter een klein gaatje laten vallen en kon deze helaas niet meer goedmaken. Ze finishte echter keurig als tweede in 12.39 minuten op slechts twee seconden van winnares Anna. Ellen bereikte in 13.03 minuten de vierde plaats terwijl Yasmine een zevental seconden later als vijfde finishte.

Bij de mannen korte cross finishte A-junior Rowan Beun op een 26e plaats. Een mooie voorbereiding op zijn 800 meter bij het NK indoor voor junioren AB in het weekend van 10/11 februari te Apeldoorn.

In Apeldoorn stonden bij de officieuze Nederlandse indoorkampioenschappen voor CD junioren twee atletes aan de start van de 800 meter voor meisjes C-eerstejaars. Lieke Hoogsteen wist middels een goed gelopen wedstrijd en een hele mooie eindsprint de vierde serie te winnen. Ze liep een persoonlijk record van 2.27.83 minuten. Hierna was het afwachten hoeveel atletes er in de snelste serie van de dag (serie 5) nog sneller dan haar zouden zijn. Dit waren er slechts drie en zodoende behaalde ze dan ook een hele mooie vierde plaats op slechts een halve seconde van het brons. Mare Frauenfelder had haar stempel gedrukt op de derde serie maar kwam in de slotfase net te kort voor de overwinning. In haar eerste 800 meter wedstrijd ooit en eerste indoorwedstrijd ooit liep ze echter een mooie tijd van 2.35. 21 minuten welke goed was voor de tiende plaats.