NK junioren: Goud en zilver voor Yasmine, zilver voor Ellen

Op de tweede dag van de Nederlandse indoor Kampioenschappen hebben Yasmine Abbes en Ellen van Doorn drie medailles gewonnen.

Yasmine en Ellen gingen vandaag van start in de finale 1500 meter voor meisjes B (onder 18 jaar). Het werd een snelle wedstrijd waarin Ellen na 400 meter de leiding overnam van Laura van Langen en deze behield tot ongeveer 1200 meter. Op dat moment werd ze gepasseerd door Yasmine die dankzij een sterke laatste 300 meter de wedstrijd wist te winnen in 4.33.21 minuten. Ellen behaalde het zilver in 4.34.07 minuten, voor haar de eerste nationale medaille.

De finale 800 meter, met daarin nogmaals Yasmine, werd eveneens vandaag gelopen. In deze wedstrijd pakte Yasmine na 100 meter de leiding en behield deze tot ongeveer 650 meter. Helaas was ze niet opgewassen tegen de sterke eindsprint van Amina Maatoug uit Leiden, maar wist in een tijd van 2.19.72 minuten wel de zilveren medaille te behalen.

Manjorie verdedigt haar Nederlandse titel 3000 meter indoor met verve!

Op de eerste dag van de Nederlandse Kampioenschappen indoor stonden 6 atleten van Running Team Simba aan de start van de 3000 meter, 1500 meter series en 800 meter series.

Manjorie Janssen verdedigde bij de meisjes B haar Nederlandse titel op de 3000 meter. De voornaamste concurrente voor Manjorie was Anna Hightower uit Arnhem. In het eerste gedeelte van de wedstrijd nam Manjorie de leiding en behield deze tot ongeveer 1800 meter waarna ze leiding overgaf aan Anna. Op het slotakkoord van Manjorie, een laatste 200 meter van 31.3 seconden had Anna geen antwoord waardoor Manjorie haar titel met verve verdedigde. Ze finishte in een tijd van 9.47.08 minuten.

©Atletiekunie.nl (Coen Schilderman)

Bij de 800 meter series stonden 3 meisjes B en 1 jongen A aan de start. Yasmine Abbes startte in de eerste serie en won deze vrij gemakkelijk in 2.17.98 minuten. Hiermee kwalificeerde ze zich rechtstreeks voor de finale van morgen. In de tweede serie startte Tischa Braum (nog maar eerstejaars C). Het was een erg trage serie waarbij er pas in de laatste 200 meter hard gesprint werd. Tischa liep deze laatste ronde in een hele goede 30.7 seconden maar haar derde plaats in de serie en eindtijd van 2.32.73 minuten was niet genoeg voor de finale. Tenslotte kwam Lieke Hoogsteen (tweedejaars C) in de derde serie in actie. Deze serie ging een stuk vlotter en was qua tempo ideaal voor Lieke. Ze verbeterde haar persoonlijk record met ruim drie seconden tot 2.20.81 minuten en finishte hiermee als derde in haar serie. Overall werd ze hiermee keurig 9e. Idris van Koolwijk startte bij de jongens A in de vierde serie en liep een zeer constante wedstrijd. Hij werd eveneens derde in zijn serie en verbeterde zijn persoonlijk record met ruim 1 seconde tot 2.04.35 minuten. Overall was dit goed voor de 11e plaats.

Op de 1500 meter series kwamen Ellen van Doorn en Yasmine Abbes in actie. Yasmine heeft er voor gekozen om dit weekend zowel de 800 meter als de 1500 meter te lopen. Ze probeerde daarom de series zo goed mogelijk door te komen zonder al te veel energie te spenderen. Ze nam hierbij wel de nodige risico’s maar wist uiteindelijk de eerste serie als 3e te finishen (in 5.05.96 minuten) en wist zich hiermee ook op deze afstand rechtstreeks te plaatsen voor de finale van morgen. Ellen van Doorn liep in de tweede serie en wist, middels eveneens een derde plaats, zich ook te plaatsen voor de finale. Zij finishte in 5.01.45 minuten.

Tischa pakt goud bij Nationale CD indoor

Bij de nationale CD indoor te Apeldoorn heeft Tischa Braum een gouden medaille behaald op de 800 meter voor meisjes C eerstejaars. Tischa pakte met een snelle start vanaf het begin de leiding en behield deze, ondanks aandringen van de concurrentie, tot aan de finish. Ze finishte in een prima tijd van 2.25.19 minuten.

Bij de meisjes C tweedejaars kwamen op de 800 meter Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder aan de start. Mare won haar serie in een nieuw persoonlijk record van 2.32.10 minuten en behaalde hiermee overall de 9e plaats. Lieke was geplaatst in de snelste serie en dat was zeker de eerste ronde goed te merken. Enkele meiden vlogen in een rondje van ongeveer 30 seconden over de baan. Lieke hield haar hoofd er goed bij en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar de 5e plaats. Ze liep een nieuw persoonlijk indoor record van 2.23.87 minuten.

Rafael Tromp liep de 1500 meter bij de jongens C tweedejaars. Ondanks dat het pas zijn tweede wedstrijd was op deze afstand won hij zijn serie in eveneens een nieuw persoonlijk record van 4.53.61 minuten, overall werd hij knap 10e.

 

 

 

Meisjes winnen 4 x 800 meter

Bij de officieuze Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Amstelveen hebben de meisjes B van Running Team Simba een gouden medaille veroverd op de 4 x 800 meter.

Op zondagmiddag 30 september ging Lieke Hoogsteen als eerste van start waarna het stokje werd overgegeven aan Ellen van Doorn, Manjorie Janssen en Yasmine Abbes. Er werd gefinisht in een tijd van 9.21.07 minuten en hiermee waren ze 21 seconden sneller dan Leiden Atletiek. Hun tijd was eveneens sneller dan de winnende tijd bij de vrouwen senioren.

Bij de Staddijkloop in Nijmegen liep C-junior Rafael Tromp een 5 km. Hij finishte in 19.34 minuten en werd hiermee 9e bij de mannen senioren.

Tischa Braum wint goud bij Nationale D-spelen

Vandaag stonden voor de 12 en 13 jarige atleten de Nationale D-spelen op het programma. In het Olympisch Stadion te Amsterdam wist Tischa Braum van Running Team Simba de gouden medaille op de 1000 meter te veroveren. De tweedejaars D-juniore nam vanaf de eerste meters de leiding en liep de eerste 200 meter in een snelle tijd van 35 seconden. Daarna zakte het tempo iets in maar bleef ze aan de leiding lopen. Op 60 meter voor het einde kon ze ook haar laatste concurrente, de Nationale ranglijstaanvoerster Shantell Kwofie, lossen en finishte ze in haar eentje in een mooie tijd van 3.04.25 minuten.

Bij de Dijkenloop in Beneden-Leeuwen won Christine Venhuizen de 5 km. Ze liep de wedstrijd in 18.23 minuten.

Lieke 9e bij Nationale C-spelen, Mare 26e

Op de eerste dag van de Nationale C-spelen in Amsterdam liepen Lieke Hoogsteen en Mare Frauenfelder de 800 meter. Helaas hadden beide de pech om als één van de snelsten in hun serie te zijn ingedeeld waardoor ze veel kopwerk moesten doen.

Mare liep in de tweede van vijf series. Na 350 meter kwam ze aan de leiding te lopen maar moest deze helaas in de laatste 100 meter weer afstaan, ze werd tweede in haar serie.  Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor haar maar desondanks kwam ze wel tot haar beste seizoenprestatie en verbrak haar persoonlijk record in de buitenlucht. Ze finishte in 2.38.61 minuten en werd daarmee overall 26e.

In de vierde serie kwam Lieke aan de start. In de eerste 500 meter kon ze prima een ander meisje volgen waarna ze het in de laatste 300 meter in haar eentje moest doen. Ze won de serie in een nieuw persoonlijk record van 2.23.61 minuten en bereikte daarmee overall een 9e positie.

 

Yasmine behaald brons op de 1500 meter, Ellen knap vijfde

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren in Emmeloord stonden vandaag Yasmine Abbes en Ellen van Doorn in de finale van de 1500 meter voor meisjes B. De wedstrijd werd tactisch gelopen en de strijd ontbrandde pas echt in de laatste ronde. Yasmine kon in deze fase van de wedstrijd de twee snelste meiden niet volgen maar wist wel de bronzen medaille te veroveren, ze finishte in 4.40.82 minuten. Ellen finishte in 4.45.76 minuten op een hele knappe vijfde plaats.


Op zaterdagavond liep Kaate Mulders in haar woonplaats Gennep een jeugdloop. Ze won de wedstrijd over 1 km in 3.33 minuten

Manjorie verovert zilver op 3000 meter bij NK junioren

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren AB in Emmelooord heeft Manjorie Janssen gisteravond een zilveren medaille gewonnen. Op de 3000 meter voor meisjes B maakten de meisjes er een boemelwedstrijd van, Manjorie liep lange tijd verscholen in een groep van 6 atletes.  Bij het ingaan van de laatste ronde ging Roos Blokhuis er hard vandoor. Manjorie kon prima mee maar was helaas niet meer in staat om haar in te halen, beide dames liepen de laatste ronde in 61/62 seconden. Manjorie finishte de wedstrijd in een tijd van 10.03.07 minuten, de winnende tijd van Roos was 10.02.57 minuten.

Op de 800 meter liep C-juniore Lieke Hoogsteen mee bij de meisjes B. Ze werd met een tijd van 2.24.98 minuten vijfde in haar serie en werd overall 13e.

Mare Frauenfelder liep afgelopen dinsdag een 800 meter in Weert. Helaas was ze niet topfit maar werd bij de meisjes C nog wel tweede in 2.41.08 minuten.

Meisjes B Nederlands Cross Kampioen

Vandaag (zondag 11 maart) vonden in Amstelveen de Nederlandse cross Kampioenschappen plaats. De organisatie had, met hulp van de weergoden, in het Amsterdamse bos een loodzwaar parcours uitgezet. De atletes van Running Team Simba veroverden maar liefst drie medailles.

De meisjes B liepen twee rondes van twee kilometer. Manjorie Janssen uit Berg en Dal kwam in de eindsprint drie seconden te kort voor de overwinning en veroverde de zilveren medaille, Ellen van Doorn uit Nijmegen bereikte de zesde plaats terwijl Yasmine Abbes uit Mook de achtste plaats behaalde. Door deze drie zeer goede individuele prestaties veroverden ze in het teamklassement, allen zijn lid van A.V. Cifla, de gouden medaille.

In de ochtend had Tischa Braum uit Nijmegen een gouden medaille gewonnen bij de meisjes D, zij had na een gelopen afstand van 1,6 km een voorsprong van twee seconden op de nummer twee. Mare Frauenfelder uit Nijmegen bereikte bij de meisjes C de 32e plaats.